Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Skånelagen jagar Tingsryds succécenter

Tingsryds Eric Castonguay drar till sig SHL-intresse.
Nu kan bloggen avslöja att båda Skåneklubbarna, Malmö och Rögle drar i Tingsryds succécenter.
– Det finns ett långt gånget SHL-intresse för honom, men jag bekräftar inte några inblandade klubbar, säger hans svenska agent, Niklas Granberg.

Både Malmö och Rögle har synat Castonguay på nära håll. Malmö har synat honom på plats ett par gånger under säsongen och Rögle hade representanter på plats så sent som i lördags vid playoffmatchen mot Leksand i Dackehallen.
– Jag kan absolut bekräfta att klubbar kikat på honom, säger Granberg.

Kan det bli flytt?
– Som det ser ut nu, så hamnar Eric i SHL nästa säsong. Han är en laglojal center som skulle kunna vara användbar även längre ner i hierakin.
– Men jag vill inte räkna bort Tingsryd heller. De måste få säga sitt också. Utan Tingsryd hade Eric aldrig fått komma fram och visa vilken duktig spelare han är, säger Granberg.

Just det har Tingsryds tränare Magnus Sundquist hyllat Castonguay stort för. Vid bortamatchen mot Pantern den 9 oktober hyllade Sundquist 27-åringen stort för att han vid ställningen 5-1 sa att han inte ville spela mer, när matchen var klart.
– Han ville släppa fram de yngre killarna mer och få spela och ha kul, det säger en hel del om hans karaktär, sa Sundquist efter den matchen.

Just karaktären är någonting som både Malmö och Rögle går igång på. Att det är en laglojal center, som kan göra mycket poäng, men som inte gnäller, om han hamnar längre ner i näringskedjan.
Castonguay har dessutom haft ett förhållandevis billigt kontrakt i Tingsryd.
Enligt säkra källor har Castonguay spelat för 34.000 euro netto för den här säsongen. Det kan jämföras med Joey Tenute som hade 70.000 euro netto under den sista allsvenska säsongen med Malmö.
Givetvis får Eric Castonguay mer efter sin fina säsong, men han kommer inte sitta med någon drömlön. Utan det kan handla om en spelare värd att chansa på, i bra ålder.
Dessutom finns det stora möjligheter att han stannar i Sverige, även över sommaren, för att hålla koll på fysträningen.
– Den möjligheten har han öppnat upp för. Han älskar Sverige, säger Granberg.

Är någonting nära?
– Som jag sa, det finns ett långt gånget intresse, och det ser bra ut. Eric kommer att spela ishockey någonstans även nästa säsong.

160305 Tingsryds Eric Castonguay jublar efter 1-1 under ishockeymatchen i Hockeyallsvenska finalen mellan AIK och Tingsryd den 5 Mars 2016 i Stockholm.  Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN
Castonguay drar till sig SHL-intresse. Både Malmö och Rögle har synat honom, på plats.Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN