Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Färjestad drar i poängkungen

Marcus Nilsson provade lyckan hos AIK med mindre lyckat resultat säsongen 2013/2014. Han flyttade hem till Värmland och BIK Karlskoga igen, och har sakta men säkert växlat upp och fått igång poängflytet igen.
Han vannpoängligan i HockeyAllsvenskan med 56 poäng på 52 grundseriematcher.

Han har inte gjort någon hemlighet av att han siktar mot SHL nästa säsong, men att han helst gör det i BIK Karlskoga.
Oavsett hur det går med BIK kommer dock ”Lilliz” att spela i SHL.
Och var kommer han att göra det, undrar de flesta säkert.
Det mesta lutar åt att det sker i Färjestad. De drar nämligen i Nilsson, men inget beslut är taget. Anledningen är att Nilsson inte vill ta något förhastat, utan koncentrera sig på BIK Karlskogas viktiga matcher i slutspelsserien nu och sedan ta tag i SHL-kontraktet.

Lagen som skulle kunna hota om Marcus Nilsson?
Luleå och Skellefteå har ställt förfrågningar. Brynäs har nämnts och i alla fall inte stängt några dörrar. Och blir det inte Färjestad uppges Luleå vara den klubben som ligger närmst.

På tal om BIK Karlskoga-lirare.
Erik Thorell dumpades av Karlskrona i höstas. Han kom tvåa bakom Marcus Nilsson i poängligan och det finns en hel del som pekar på att han också spelar i SHL den kommande säsongen.
Det ska, enligt uppgift finnas en rad SHL-klubbar som aviserat ett intresse för Thorell. Men än så länge finns inget konkret att ta ställning till.

160115 Karlskogas Marcus Nilsson med pucken under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Karlskoga den 15 januari 2016 i Stockholm.  Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / Cop 106
Färjestad drar i Marcus Nilsson, som ännu inte bestämt sig.Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån