MrMadhawk.se

Bara lägg ner ert KHL-försök

KHL i Malmö?
KHL i Sverige överhuvudtaget?
För mig är det som att gå in på krogen, köpa den dyraste champagnen, försöka visa sig tuff, spruta ut allting och ingen får glädje av det.
Men du har visat att du minsann hade pengarna att köpa den.
Lite så kommer det vara att dra in en KHL-cirkus i Sverige.

För vilken gång i ordningen är det vi hör snacket om ett KHL-lag i Sverige?
Fjärde, femte gången?
Ingen gång tidigare har det blivit av. Skillnaden nu är att någonting helt nytt ska startas upp.
Jag tror inte det händer denna gången heller.

Tänk bara tanken att ett lag, ihopköpt, ska husera på flera olika spelorter i Norden. Och Malmö ska vara någon form av bas.
I fotbollsstaden Malmö. I Malmö som redan har ett SHL-lag och faktiskt även ett allsvenskt lag.
Vad ska vi tro? Det redovisas 2340 ”sålda biljetter” i snitt per match (Om ens det), men i själva verket kommer det inte sitta en människa i hallen mer än 600 åskådare som tycker show och ”stora hockeystjärnor” är häftigt.
I stort sett ingen kommer bry sig.
Men ryssarna får åtminstone visa någon form av maktdemonstration att vi minsann har ett lag i Sverige nu också. Som bara kommer gå minus. Ungefär som att gå till krogen, köpa en flaska champagne, och spruta ut den. För att man kan.

För mig är det här i grund och botten bara tröttsamt. Det är plast, som hardcorefansen så fint brukar kalla det. Vi har tillräckligt med cirkus och ”kring-arrangemang” på hockeymatcherna.
Om det är så här de svenska hockeyfansen vill ha det, då vill inte jag vara med i alla fall.
Men jag vet att svenska hockeyfans vill någonting annat. De vill inte ha ett hitte-på-lag som dessutom inte ens kommer spela alla sina hemmamatcher i samma stad och arena. Det kommer publiksiffrorna att visa.
Hade KHL tilltalat svenska hockeyfans, så hade siffrorna på TV-sändningarna från ligan skjutit i höjden och det hade snackats om ligan.
Eller är det TV-sändningar från ligan numera? Jag vet inte. Jag tittar/tittade aldrig och jag vet ytterst få som faktiskt gör/gjorde det.

Mitt tips?
Det här lägger sig ganska snart.
Och om, säg något år, så kommer nästa feta KHL-bomb, och diskussionen uppstår på nytt.
Till dess har jag bara följande att säga:
Lägg bara ner ert plastiga och patetiska försök. Vi vill inte ha er. Och det här kommer inte utveckla svensk hockey. Inte ett dugg.