Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Nu uppvaktas Zackrisson av toppklubb

Två mål och bäst på plan idag när Tre Kronor slog Finland med 4-2 på Hovet.
Till våren går kontraktet ut för Skellefteås Patrik Zackrisson, som gör sin bästa SHL-säsong i karriären och bloggen kan avslöja att det väckt intresse från många håll i Europa.
Ett av lagen som nu vill ha ”Zacke” i sitt lag är Schweiziska Lugano.
– Smickrande om så är fallet, men jag har inte hört någonting om det, svarar han.

Uppgifter säger att det finns ett ömsesidigt intresse mellan Zackrisson och Lugano inför kommande säsong.
Men han slår bort uppgifterna.
– Det har jag inte hört något om. Det är i så fall min agent som skulle ha hört någonting om det, säger han.
– I så fall tycker jag att jag borde ha hört någonting från de två Luganospelarna vid har i laget här i Tre Kronor.

160213 Sveriges Gustav Forsling, Jonas Junland, Linus Klasen och Patrik Zackrisson jublar efter 3-0 under landskampen i ishockey mellan Sverige och Finland den 13 februari 2016 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / 135562
Zackrisson har inte pratat med Linus Klasen om intresset från Lugano, som han idag jublade med.Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Vad säger Skellefteå AIK?
– Inte hört någonting där heller. Det är möjligt att min agent gjort det. Men jag vill koncentrera mig här och nu. Sedan får jag se vad jag har att ta ställning till senare på våren.

Känner du till Lugano?
– Hört att det är ett jättebra ställe att spela på. En fantastiskt fin stad, bra förening. Så det är kul om de skulle vara intresserade av mig.

För Zackrisson finns ett stort mål med säsongen. Nu vill han vinna något. Efter finalförluster med Linköping och Skellefteå, så är det SM-guld som står högst på önskelistan.
– Två SM-finaler och en KHL-final har jag varit med att torska. Nu är det dags att vinna något och vi ska ta tillbaka bucklan till Skellefteå.

Varför gör du din bästa säsong någonsin i SHL och kanske i karriären?
– Man blir väl förhoppningsvis bättre med åren. Känner mig snabbare och starkare. Och lite smartare kanske. Jag har lärt mig spelsystemet och tänker mindre, går mer på känsla. Och så självförtroende man får när man spelar med bra spelare. Det är mycket som påverkar, säger Zackrisson.

När pratade du senast med din agent?
– Vi snackade för några veckor sedan. Men det brukar bli mer nu på vårkanten, och framförallt nu när jag har ett utgående kontrakt.
– Men vad som sagts mellan klubbar och min agent, har ingen sagt någonting till mig om.