Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Det är läge att ifrågasätta Per Svartvadet

I fjol kvalade sig Modo kvar via en överkörning av ett tröttkört Vita Hästen.
Just nu är man elva poäng från att vara på säker mark och det är inte direkt någon stabilitet i föreningen.
Nu är det dessutom bekräftat att Maxim Lapierre får lämna föreningen.

Lapierre blir bara en i raden av dyra utländska stjärnor som lämnar Modo.

Ryan Whitney lämnade efter bara några matcher. Han hade inte en kropp som höll, och det är naturligtvis olyckligt, men hur mycket kollade Modo upp honom egentligen?
Juha-Pekka Haataja lämnade i oktober. Han värvade man in under förra säsongen, och gav kontrakt för denna säsongen också. Han gjorde inte en människa glad.

I början på november fick Larry Huras sparken från Modo som relativt nyanställd tränare. Och de assisterande kollegorna också. Han har kontrakt för nästa säsong också. Huras var Svartvadet klar med ganska tidigt. Det var Huras som skulle börja bygga upp Modo igen.
Han fick kicken efter en tredjedel av SHL.

I december fick Kyle Wilson sparken. En spelare som skulle vara bärande. Som levererat i Europa förr. Han gjorde det hyfsat i Modo, men han var ändå den som rök när man förändrade strax innan jul.

Nu får Maxim Lapierre lämna Modo. Han har ett år kvar på sitt kontrakt. Han leder interna poängligan, men har varit inne på 37 baklängesmål, vilket är flest i hela ligan.
Han var en ”jokervärvning” som skulle spetsa till ett redan ganska namnstarkt lagbygge.

Ansvarig för allt det här?
Per Svartvadet.
Svartvadet var en grym spelare och en fantastisk ledare på isen som kapten. Så som han ledde Modo i slutspelet 2007 kan man få rysningar av.
Men som General Manager har han inte alls rosat marknaden. Långt därifrån.
Man hör från folk i branschen att han är svår att nå också. En sportchef som inte ständigt är kontaktbar brukar vara en sportchef som inte jobbar tillräckligt hårt. När man hör om agenter som inte kan nå honom på flera veckor, då ringer varningsklockor.
Jag har aldrig, alltså A-L-D-R-I-G talat i telefon med Svartvadet. Jag har försökt nå honom flera gånger när jag har transfernews om Modo. Men han har aldrig svarat i telefon. Den sportchef i Sverige som är överlägset svårast att få tag på.

Lägg till att Svartvadet fick en stor ekonomisk påse denna säsongen jämfört med föregående säsong. Han har kastat så mycket pengar i sjön (Läs i Huras, Haataja, Wilson och Lapierres fickor) så Modofansen borde kräva svar av honom.
Det är verkligen läge att ifrågasätta Per Svartvadet på riktigt nu.
Han är i allra högsta grad ansvarig för det haveriet som Modo stått för den här säsongen. Och föregående säsong.