MrMadhawk.se

Linköping är bäst på att plocka upp juniorer

Malmö släppte igår fram junior 8 och 9 för säsongen.
Om man räknar spelare som varit ombytta i match.

Det är totalt sex av de nio som varit ombytta.
De som spelat är Kim Rosdahl, Martin Fehervary, Malte Sjögren, Filip Lennström, Marcus Sylvegård och Erik Lundblad. Och tre ombytta, men utan speltid är Oscar Nord, Oliver Olsson och Tim Hultstrand.

Men måste säga att SHL-lagen varit otroligt vassa på att släppa fram spelare under säsongen. Linköping är överlägsna, som haft 13(!) spelare som är födda 1996 eller senare, uppe och varit minst ombytta en A-lagsmatch.

Här är de som är bäst i SHL på att plocka upp juniorer i sitt lag:

1. Linköping: 13 ombytta / 10 som spelat.
2. HV71: 10 ombytta / 9 som spelat.
3. Luleå: 10 ombytta / 8 som spelat.
4. Djurgården: 10 ombytta / 7 som spelat.
5. Brynäs: 10 ombytta / 6 som spelat.
6. Modo: 9 ombytta / 8 som spelat.
6. Rögle: 9 ombytta / 8 som spelat.
8. Frölunda: 9 ombytta / 7 som spelat.
9: Malmö: 9 ombytta / 6 som spelat.
10. Skellefteå: 7 ombytta / 7 som spelat.
11. Färjestad: 6 ombytta / 5 som spelat.
12. Karlskrona: 5 ombytta / 2 som spelat.
12: Växjö: 5 ombytta / 2 som spelat.
14. Örebro: 4 ombytta / 3 som spelat.

Noterbart är att Skellefteå är enda lag som också sett till att spela de spelarna man valt att plocka upp. Samtliga andra lag har låtit de spelarna man plockat upp, även få speltid.
Egentligen gäller detta även HV71, Luleå, Modo och Rögle, som luftat alla sina utespelare man haft uppe i A-laget. Det är bara en uppkallad reservmålvakt som inte fått speltid av de juniorerna man kallat upp.

I den här uträkningen är även juniorer med A-lagskontrakt inräknat, vilket naturligtvis är självklart. Det tyder på ännu mer förtroende att man har juniorer som är helt bofasta i A-laget.
Den junior som har mest speltid av samtliga i hela SHL är inte helt oväntat JVM-kaptenen Andreas Englund i Djurgården med sina 17.21 minuter per match.
Minst speltid har Erik Santesson i Rögle fått, som endast fått vara inne på isen och vända en gång i 12 sekunder. Men en debut är en debut.