Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Riktlinjerna för presskonferenser ändras

Det har inte varit tillåtet att banda SHL:s presskonferenser. Men idag kom besked om att man ändrar detta från SHL:s sida.

Så här skriver SHL:
”Efter bra och konstruktiva samtal med media ändrar nu SHL riktlinjerna gällande presskonferenser efter matcher. Från och med idag (150923) gäller följande för filmning av presskonferenserna:
Cirka tio minuter efter att matchen är slut ska den officiella presskonferensen starta och lagens tränare alternativt assisterande tränare ska medverka. Livesändning av presskonferensen är inte tillåten. Önskar media spela in/banda presskonferensen är detta tillåtet om tillstånd ansökts och beviljats av SHL:s PR & kommunikationsansvarige. Tillståndet söks och beviljas för säsong. Inspelningar av presskonferensen får publiceras tidigast 45 minuter efter avslutad match, och max 5 minuter klipp.”

*

Ett steg i helt rätt riktning från ligan.
Det återstår dock några frågor, som exempelvis varför man väljer att begränsa det till fem minuter?
Och de här 45 minuterna har att göra med rättighetsskäl på arenan som Cmore har, så det är egentligen inga konstigheter, mer än att det är intressant att veta om klubbarna avser att publicera