Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Söderström kan bli först ut

MDet har gått en omgång av SHL och det har gått tre omgångar av HockeyAllsvenskan.
Men redan nu är spekulationerna igång, om vem som får gå först, av huvudtränarna i SHL.

Mest risigt till för stunden?
Jag säger Fredrik Söderström, i Oskarshamn.
– Nej, det finns inga pengar till att tillsätta en ny tränare ändå, skulle säkert det omedelbara svaret vara från IKO-håll.
Och visst, det finns det kanske inte. Men vi har sett det argumentet förut, och det har sedan ändå blivit förändring. Och då heter det ”Vi var tvungna att göra en förändring”.

Varför då Söderström?
Dels har laget förlorat tre raka matcher. Det är inte bara det att man förlorat matcherna. Det är sättet man förlorat matcherna på dessutom.
Smällen mot AIK blev tung när man tappade 2-0 till 2-3. Sedan tappade man 3-1 till 3-6 mot Sundsvall. Igår åkte man alltså på 7-1 borta mot Mora.
Och Mora är faktiskt inte ens speciellt bra.

Och sedan ska vi ha klart för oss att en tränare som är inne på femte säsongen, och har utgående kontrakt, nog också kan ligga rätt illa till bara på grund av det.

Nu har Oskarshamn Leksand borta imorgon. Ingen kan räkna med seger där, utan ödesmatchen blir snarare omgången efter, när man möter Asplöven hemma, för att sedan möta Björklöven hemma.
Skulle vilja påstå att poängen man samlar under den närmsta tiden kommer spela en väldigt avgörande roll.

Men visst kan saker vända fort också. Om Oskarshamn plötsligt vinner ett par raka tror jag inte någon skulle gapa. Men inledningen har varit en hockeymässig katastrof så här långt.

150911 Oskarshamns trŠnare Fredrik Sšderstršm under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Oskarshamn den 11 september 2015 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRN / kod JL / 135448
Fredrik Söderström måste hitta sätt att vinna, annars lär hans jobb hänga på en skör tråd.Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN