Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Tre svenskar på väg till Frankrike

Ny tränare i franska Briancon är Patric Wener med förflutet i Mora och Björklöven. Och värmlänningen kommer försöka sätta svensk prägel på laget.

Enligt säkra uppgifter till bloggen är tre svenska spelare mer eller mindre klara.
Det handlar om målvakten Sebastian Idoff, samt anfallarna Tomas Larsson och Sonny Karlsson. Larsson och Karlsson är spelare som Wener haft när han tränat Mora.

Sebastian Idoff som hade en rörig säsong när han fick sparken av dåvarande tränaren Janne Karlsson och sedan fick avsluta i Asplöven, ser alltså ut att ta en flytt ner i Europa. Men Idoff själv bekräftar inte att det är något som är klart.
– Det är 50/50 vad som sker nu. Jag är inte klar, säger han kortfattat.

Däremot ska både Larsson och Sonny Karlsson vara klara.
Briancon med Wener i spetsen har även försökt få in Moras trotjänare Jonas Westerling och Södertäljes Nicklas Strid, som spelade mest division 1-hockey under säsongen.
Men där är affärerna inte så nära som med ovanstående tre herrar.

Westerling har kontrakt med Mora, men det finns tydligen en möjlig ”out” från detta kontrakt. Hans sociala situation är inte helt ultimat med en dotter på annan ort dessutom.
Men just nu tillhör han Mora och ambitionen ska vara att han fortsätter där.

11304358_10153233741821351_1719647039_n
Larsson, Idoff och Karlsson ser ut att hamna i Frankrike nästa säsong.
Foto: BILDBYRÅN.