MrMadhawk.se

Fem bästa backvärvningarna i SHL

Det har faktiskt inte värvats så mycket backar i SHL under silly season.
Åtminstone inte så många ”wow”-värvningar.

TV4, Cmore och SportExpressens expert Sanny Lindström kallade Malmös värvning av Derek Meech för en ny Chris Lee, som ni vet gjorde stor succé i Färjestad för några säsonger sedan.

Nu är det långt ifrån färdigvärvat på backsidorna runtom i landet, men för att ni ska få en hum om var Derek Meech ligger i paritet med andra värvningar, som gjorts i SHL, så gjorde jag en topp5-ranking på de fem främsta backvärvningarna i SHL. När Ilkka Heikkinen och Noah Welch presenterats av Växjö och Modo (Som det väl går till?) så kommer de slå ut de två sista, men nog känns Meech som en absolut toppvärvning av backar i SHL av det som gjorts?
Det känns absolut så.

Här är min topp5-lista.

1. Mikael Wikstrand, 21 år.
Från Frölunda till Färjestad.
En av de främsta värvningarna under silly season totalt sett. Landslagsmässig back, som är duktig i powerplay och väldigt användbar i alla moment. Kan spela mycket.

2. Henrik Tömmernes, 24 år.
Från Tappara till Frölunda.
En mycket bra tvåvägsback, som fastnat lite i karriären borta i Kanada, som kommer hem till Frölunda för att få fart på karriären. Lär spela i landslaget i höst.

3. Derek Meech, 31 år.
Från Texas Stars till Malmö.
Calder Cup-vinnare 2014, och var då ledande back i laget. Mycket meriterad och har spelat för Kanada i junior-VM med Crosby och Getzlaf. Bra skridskoåkare och bra passningsspelare.

4. Linus Hultström, 22 år.
Från Leksand till Djurgården.
En utpräglad offensiv back, som lyfte ordentligt i Leksand under säsongen som gick. Behöver slipa på defensiven, men han skott i powerplay är absolut toppklass.

5. Craig Schira, 27 år.
Från HPK till Luleå.
Högerfattad och fysisk back som lyft ordentligt senaste åren efter en rätt anonym tillvaro. Bara blivit bättre för varje säsong i Europa, sedan han inledde i Norge. En ledartyp.