Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ingen kan göra det bättre än Viasat

Att förhandlingarna mellan HockeyAllsvenskan och Viasat har brakat samma är ingenting annat än sorgligt.
Sorgligt för alla anhängare till de 14 lagen i HockeyAllsvenskan.
Jag överdriver inte när jag säger att ingen, INGEN, kommer göra det bättre än vad Viasat gjort under de här sex åren.

Jag minns passionen redan när gröne Niklas Jihde kom in i handlingarna. Per Forsberg var enda kommentator, Håkan Södergren och Johan Tornberg kom in som experter.
Passionen var där och man höjde till och med upp Sundsvall Hockey mot Almtuna som världens match i omgång 32. Ingen match var dålig. Det där kanske man skrattade åt där och då och tänkte ”Men lugna ner er lite va…”.
Men när vi summerar sex säsonger senare så visar det sig. De har gjort varenda match intressant genom sitt sätt att genomföra en sändning.
Niklas Jihde, till exempel. Han hånades av hängivna hockeyfans som en ”jävla innebandylirare” och allt vad tramsigt som sades.
Nu är Jihde fullt lika respekterad som alla andra stora, tunga namn som leder hockeyprogram.
Personligen håller jag Niklas Jihde högst. Att han inte ska få följa en svensk hockeyliga är sånt otroligt slöseri med resurser.
Att han ska köra NHL-sändningar då och då, och lite Euro Hockey Tour med allmänt trötta landslagsspelare är ett sådant total slöseri på enorm kompetens.
Och visserligen hade Isabel Boltenstern redan avslutat med Viasat, men här fick Viasat på nolltid fram en supertalang, som dock redan valt andra vägar.

Och för att inte tala om alla experter och kommentatorer.
Måhända att Per Forsberg en gång i tiden kallade Tomas Larsson för en sniper, men att inte få höra hans röst i sändningar, eller Tobbe Carlsson, eller Robban Tennisberg. Fy fasen vad sorgligt, om jag får tala rakt från hjärtat.
Jag vill höra Harald Lückner i Gärdehov, Erik Granqvist i Tegera Arena, Leif Strömberg i Dackehallen eller Håkan Södergren i Himmelstalundshallen.

Oavsett vilket TV-bolag som nu tar över, så kommer detta TV-bolag att ha en låååång väg att vandra.
Ska vi börja se hockey på SBS (Kanal5 osv) eller TV4-gruppen (TV4, Cmore osv), eller låter HockeyAllsvenskan det bli en enda stor playtjänst i egen regi?
Inget av det kommer att mäta sig med Viasat gjort för HockeyAllsvenskan.

När HockeyAllsvenskan ska gå mot tidernas bakfyllesäsong, så får man hybris och tror att ligan kommer vara lika värdefull som tidigare. Så man skickar väck de som byggt upp hela ligan.
Det är bara att beklaga för alla TV-tittare. Ingen, och jag säger det igen, INGEN, kommer att göra det lika bra som Jihde och hans kamrater gjort.

Jag är mest ledsen för er skull.
Jag vet vad HockeyAllsvenskan betytt för er.
Vi kan bara hoppas att hybrisen lägger sig på kontoret i Enskede.