Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

VIK och KHK hetast på Lihagen

Niklas Lihagen var ytterst betydelsefull när Karlskrona tog steget upp i SHL mot Västerås i början på mars. Nu är det just de två klubbarna som är hetast i jakten på Lihagens signatur.
Klubbarna har olika fördelar.
Västerås kan erbjuda ett socialt vettigt alternativ. Och ett längre avtal.
Karlskrona kan erbjuda en plats i en SHL-trupp.

Niklas Lihagen själv vet inte om ha kommer få ett förslag från Micke Sundlöv. Men de kommer att hålla ett möte på fredagen och diskutera.
– Vi ska prata i telefon under fredagen och ta någon form av beslut förhoppningsvis. Det är ju så att Karlskrona idag bara har skrivit kontrakt med två centrar. Så vi surrar fortfarande. Jag har legat lite lågt och velat landa lite från allting, säger Lihagen.

Har du pratat med KHK:s huvudtränare Pelle Hånberg?
– Ja, med Pelle har jag pratat. Han ger mig signaler om att han vill behålla mig i laget.

Niklas Lihagen har tagit upp tre olika lag, vid fyra olika tillfällen. Han har tagit upp Örebro i både HockeyAllsvenskan och SHL, Vita Hästen i HockeyAllsvenskan och nu Karlskrona till SHL. Men under den här säsongen i Karlskrona har den sociala situationen inte varit helt ultimat för Lihagen.
– Nej, min son finns i Örebro. Så det är inte helt ultimat att ha honom där uppe, medan jag spelar i Karlskrona. Men det har löst sig den här säsongen och kan lösa sig igen. Jag vill ha en bild på hur de ser på allting där nere, säger Niklas Lihagen.

Enligt säkra källor till bloggen så är Västerås väldigt intresserade av att ”ta hem” Lihagen. Han spelade i klubben under två säsonger 2005 till 2007.
Uppgifter säger att Västerås är beredda att ge Lihagen ett treårsavtal. Något han själv bekräftar.
– Vi har pratat. Och ja, flyttar jag hemåt igen, så vill jag även skriva ett lite längre avtal.
Även Västerås sportchef, Niklas Johansson bekräftar att man gillar det man sett av Lihagen sedan han senast lämnade klubben.
– Det är en spelare jag gillar både som spelare och person. Och han har gjort en jäkla bra säsong. Han är ”gritty” (dvs är beredd att gå rakt på mål och inte rädd för att smutsa ner sig), säger Johansson.

Har du erbjudit ett kontrakt?
– Nej.

Men enligt säkra källor har Johansson gjort det. Man har presenterat en lösning för Lihagen och är mycket intresserade av att knyta till honom till klubben.
Även tidigare klubben Vita Hästen är intresserade av Lihagens tjänster, men folk med god insyn i Vita Hästen säger att man inte är beredda att matcha det ekonomiska med varken Västerås och Karlskrona, och därför är man inte lika heta på Lihagen, som de andra.

Du är 31 år, men har två säsonger du inte alls spelade hockey på grund av hjärtproblem. Har det gjort att du förlängt din karriär, Niklas?
– Det vet jag inte. Men det jag kan säga är att jag känner mig så ruggigt fräsch i kropp och det har blivit en grym effekt när jag kan spela med friskt hjärta. Känslan av att allt funkar som det ska är grym. Det är någonting helt annat än före olyckan inträffade, säger Lihagen.