Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Qvarfort efter mötet med Lusth

Idag klockan 15.00 träffades Malmö Redhawks ordförande Tommy Qvarfort och den numera sparkade tränaren, Mats Lusth på Malmö Arena. Platsen: Qvarforts loge på arenan.
– Han tog det proffsigt. Jag är imponerad över hur bra han tog det, säger Redhawks ordförande.

Det är inte första gången som Tommy Qvarfort tvingades ge ett sådant besked till en anställd.
– Under mina år i näringslivet har jag entledigat fem olika VD:ar. Men måste säga att detta nog var den person som jag sett ta det bäst, säger Qvarfort.
– Sedan är det såklart en besvikelse för honom. Han hade väl kanske förstått vad det handlade om när han skulle träffa mig i min loge, fortsätter Tommy.

Hur var ert samtal?
– Öppet och konstruktivt. Han tog det som sagt bra. Och var väldigt proffsig i sitt agerande. All heder åt honom.

Varför var det du och inte Patrik Sylvegård som tog detta med Mats Lusth?
– Detta är definitivt en ordförandefråga. En huvudtränare i Malmö Redhawks är nästan som en VD. Vår huvudtränare är en mycket viktig och ledande befattningshavare.

Mats Lusth har från 1 maj till 30 april 2016 full rätt till ersättning av Malmö Redhawks. Enligt säkra uppgifter har han ett kontrakt som ger honom rätt till en månadslön på mellan 50-60000 kronor i månaden. Detta garanterar Tommy Qvarfort och Malmö Redhawks att Lusth ska få.
– Vi fullföljer samtliga tolv månader. Det finns inget annat för oss.

Detta kommer kosta er över en miljon kronor med sociala avgifter.
– Ja, det stämmer. Men när man skriver skriver kontrakt så får man räkna med att man måste bjuda till. Man får inte så här kompetenta människor på kontrakt om man inte bjuder till och skriver ett lite längre kontrakt. Det är fullt normalt att det finns fallskärm på avtal.

Är det inte bättre att i så fall fullfölja avtalet och slippa den här ”fallskärmen”?
– Jo, men vi har tittat över ledarskapet i båset och omklädningsrummet. Säsongen har fått visa hur vi skulle ställa oss. Och nu när vi klarade uppflyttning så står vi inför en ny utmaning och känt behovet att vi söker någon mer mer erfarenhet.

Enligt Tommy Qvarfort söker nu Malmö Redhawks en tränare med mer erfarenhet av SHL. Helst under flera år och som kan leda laget. Men det får ta den tiden det tar att få den tränaren på plats.
– Vi tittar på olika alternativ hur vi ska lösa detta. Men det är upp till Patrik (Sylvegård) att hitta den tränaren. Men vi vill ha någon med erfarenhet från SHL.

Direkt efter att Tommy Qvarfort och Mats Lusth hade sitt möte där Lusth alltså tog det på ett bra och proffesionellt sätt, så åkte Mats Lusth hem till sin bostad i Höör 45 km norr om Malmö.
Han har under kvällen gjort sig oanträffbar. Efter mötet på arenan har Qvarfort och Lusth inte pratat och han vet inte om någon annan gjort det heller.
– Jag vet inte om Patrik Sylvegård pratat med honom.

Kan Mats Lusth ta vilka uppdrag han vill nästa säsong?
– Han är fri att gå var han vill. Vi kommer stå för vår del i avtalet. Han kommer få de pengarna han har rätt till enligt avtalet, slår Tommy Qvarfort väldigt tydligt fast.

Ni kommer få betala för både Yanick Lehoux och Mats Lusth när ni avancerat till SHL. Hur mår ekonomin?
– Den är stabil och bra. Det är inga problem med den.