MrMadhawk.se

Wikstrand muntligt överens med FBK

Färjestad söker backar som kan spela mycket och spela i första backparet.
Klubbens sportchef Leif Carlsson har uttalat länge att man helst söker svenskt.

Det har tidigare i media rapporterats om att Växjös back, Sebastian Erixon är klar för klubben. Men det finns en svensk back till som nu är, så gott som klar.
Enligt säkra källor till bloggen från flera olika håll, både med insyn i Färjestad och folk utifrån så är Frölundabacken Mikael Wikstrand muntligt överens med Färjestad.
– Du får ta det med min agent. Jag har precis avslutat säsongen med Frölunda, så vi får se, säger 21-åringen, som spelade med Tre Kronor så sent som föregående säsong.

Anledning till att Wikstrand nu är muntligt överens med Färjestad om ett avtal ska vara att han vill ha närmre hem till Mora.
En anonym tipsare har sagt att närheten hem på bara drygt två timmars bilresa ska väga väldigt tungt till Färjestads fördel. Plus en stor roll i laget.

Färjestad ska ha vunnit kampen om Wikstrand mot ett par andra SHL-klubbar, då man har större ambitioner i Karlstad och alltid spelar för SM-guld.
Faktiskt har även Malmö har varit med i diskussionerna, men man fick nej, på grund av det sociala. Wikstrand vill bo nära Mora.

Mikael Wikstrand tillhör egentligen Ottawa Senators i NHL, men han kommer inte åka över.
Men inte heller det vill han bekräfta.
– Nja, vi får se vad som händer.

Och nu pekar allt på att Karlstad och Färjestad blir nästa klubbadress för den landslagsmässiga backen.

Wikstrands agent Christian Sjögren har kontaktats, dock utan svar.

Ishockey, SHL, Semifinal 2, VŠxjš - Fršlunda
Wikstrand blickar mot nästa anhalt i karriären. Färjestad nästa.
Foto: Jonas Ljungdahl, bildbyrån.