Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MrMadhawk.se

KHK jagar Brage – Leksand vill ha Galbraith

Karlskrona har en målvakt på kontrakt för nästa säsong. Det är finländaren Timo Leinonen som har ett år kvar på sitt kontrakt med SHL-nykomlingen.
I kvalspelet var den danske landslagsmålvakten Patrick Galbraith magisk och var mycket delaktig när Karlskrona tog klivet upp till SHL.

Men två ska ska bli tre.
– Vi kommer nog satsa på tre målvakter kommande säsong, bekräftar Karlskronas sportchef, Micke Sundlöv.

Enligt flera olika källor så har KHK nu siktet inställt på en succémålvakt. Det handlar om Vita Hästens målvakt Axel Brage, som imponerat stort under säsongen.

Micke Sundlöv vill inte gå in i detalj på vilka målvakter man håller på med. Men han bekräftar i alla fall att man vill ha tre.
Frågan är väl kanske om Galbraith verkligen vill det.
Enligt uppgifter från bra kanaler så är Leksand och rycker i dansken också. Man vill ha en etablerad målvakt som kan hjälpa laget upp.
Och Galbraith är en av målvakterna man har på sin lista.

Samtidigt så är det nu Galbraith har sin chans till SHL-spel. Karlskrona verkar redo att ha honom som en av tre målvakter.
Så frågan är: En av tre i en SHL-nykomling, eller klar etta i ett satsande topplag i HockeyAllsvenskan?

Axel Brage har avtalsförslag från KHK att ta ställning till och måste svara inom en ganska snar framtid, då han har ett allsvenskt avtal med Vita Hästen för nästa säsong. Dock med SHL-klausul.

Ishockey, Hockeyallsvenskan, SšdertŠlje - Vita HŠsten
Brage jagas av nykomlingen Karlskrona.
Foto: Andreas L Eriksson, bildbyrån.