Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rimligt med hårdare krav i HA också

SHL kom med hårdare krav för att få spela i ligan för ett par veckor sedan.
Nu svarar HockeyAllsvenskan upp, med att man också tänker införa krav, som går utanför det sportsliga, för att få spela i serien.
– Ska man vara en klubb i HockeyAllsvenskan krävs att man uppfyller ett antal kriterier som går utanför det sportsliga. Det räcker inte längre på den här nivån att enbart vara sportsligt kvalificerad. En stabil ekonomi och en arena av viss storlek och komfort måste man ha. Exakt var vi landar kan jag inte säga förrän vi haft diskussion i styrelsen, men att det blir en skärpning för kraven att spela i HockeyAllsvenskan är vi övertygade om, säger HockeyAllsvenskans VD Stefan Bengtsson till Viasatsport.se.

Beslutet är inte klubbat, men det ligger antagligen bara några veckor bort. Det ska klubbas i styrelsen i ligan, och sedan ska det skickas till ishockeyförbundet.
Men även om klubbar inte uppfyller det just idag, så kommer det finnas en inkörningsperiod.
– Det blir säkert ett beslut som gäller från och med nästa säsong, men man kan mycket väl tänka sig att man får en inkörningstid som är rimlig. Man kan inte lägga klubbar under stupstocken över en natt, säger Bengtsson.

***

Och jag tycker HockeyAllsvenskan är rätt ute.
Man måste skärpa upp kraven.
Timrå, Almtuna, Oskarshamn och AIK är klubbar med ekonomiska problem bara i år. Tidigare har vi sett klubbar som Hammarby och Halmstad gå i konkurs, och Malmö har gått igenom två rekonstruktioner under sin tid i HockeyAllsvenskan.