Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Säsongens tio största fynd

Vilka nyförvärv har slagit bäst ut, sett till förväntningarna?
Av de nya spelarna som sportcheferna plockade in, inför säsongen, som man kanske inte visste hur bra de skulle bli på förhand, så tycker jag att följande tio är de största fynden som sportcheferna i HockeyAllsvenskan gjort under denna säsongen.

1. John Henrion, forward, Asplöven
Mitt i prick från Per Kenttä, igen. Henrion var till och med på tryout. Nu har han gjort flesta mål i hela ligan. Och har fått träna med Luleå nu under uppehållet.

2. Erik Thorell, forward, Karlskrona
Har gjort succé – i skymundan. Om man nu kan göra det. Thorell dumpades av Rögle och har varit en av KHK:s bästa forwards. Har smällt in 30 poäng på 40 matcher.

3. Jacob Lagacé, forward, Asplöven
Hade nog en hel del förväntningar på honom, men inte att han skulle gå in och leda hela seriens poängliga och vara klar för Luleå redan vid jul. Succé!

4. Maksim Matushkin, back, Karlskrona
Wow, vilken utveckling han haft. Ansågs inte vara riktigt redo i Oskarshamn, tog ny sats i Vita Hästen och följde med Pelle Hånberg till KHK. Nu en av seriens främsta backar.

5. Emil Lundberg, forward, Björklöven
Att Emil var bra visste många, men att han skulle vara målkung i Björklöven trots lång skadefrånvaro var kanske lite av en skräll. Han var till och med för bra. Nu såld till Djurgården.

6. Jesper Olofsson, forward, BIK Karlskoga
Hade målsinnet, men det har onekligen lossnat i Bofors. Det var nästan lite väntat att det skulle ske, men det är likförbannat ett fynd av sportchef Yngveson i Karlskoga. SHL nästa säsong, oavsett uppgång?

7. Taylor Matson, forward, Rögle
Anders ”Masken” Carlsson värvade tre transatlanter inför säsongen. Justin Bostrom, Peter LeBlanc och så Matson, där den sistnämnda var den som hade minst förväntningar på sig. Men sanningen är att han var överlägset bäst av dessa tre.

8. Dan Bakala, målvakt, Mora
Här är en stor anledning till Moras ruggiga start på serien. Bakala handplockades från engelska ligan av tränaren Jeremy Colliton. Och han har verkligen fixat många poäng till sitt lag under säsongen.

9. Eddie Davidsson, forward, Västerås
Tvåa i lagets interna poängliga. Man trodde väl kanske inte att det skulle lossna så pass snabbt som det faktiskt gjort när man skrev ett långtidsavtal med Davidsson. En riktig fullträff av sportchef Johansson att få hem Eddie.

10. Greg Squires, forward, Oskarshamn
Poängbäst i laget. Kom från tyska andraligan och är en riktig fullträff av sportchef Roger Jönsson. Utan denna succén från Greg vet jag inte var Oskarshamn hade varit i tabellen. Och det vill nog inte många IKO-fans tänka på.

Och här är några andra lyckade värvningar från sportcheferna…

Kevin Lindskoug, målvakt, Björklöven
Gasper Kroselj, målvakt, Oskarshamn
Jonatan Bjurö, målvakt, Västerås
Nicolai Bryhnisveen, back, Asplöven
Alexander Ytterell, back, Bofors
Marcus Pettersson, back, Vita Hästen
Calle Rosén, back, Rögle
Sebastian Selin, forward, Almtuna
Patrik Karlkvist, forward, Mora