Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jönsson kommenterar – Söderström sitter säkert

Oskarshamns supporterförening, Blue Front Support, går alltså ut och kräver tränaren Fredrik Söderströms avgång.
Sportchefen, Roger Jönsson, som är ytterst ansvar för frågan tillsammans med styrelsen ger klara besked.
– Fredrik och de två övriga tränarna, Arto Miettinen och Johan Lundskog har mitt och styrelsens fulla förtroende och kommer stå i båset den 17 januari också, slår Jönsson fast.

Vad säger du om supportrarnas krav?
– Jag har all respekt för att de engagerar sig i IK Oskarshamn och vill klubbens bästa. Men detta förvånar mig och jag tycker det är tråkigt att behöva höra om detta kravet genom dig nu, säger Jönsson.
– Det är knappast rätt väg att gå. De kunde ha ringt mig eller skrivit ett mail. De har inte ens hört av sig och krävt något svar. Om jag hade gett de kalla handen, hade jag kunnat förstå det mer. Men det fungerar inte så här, fortsätter Roger.

Vad tycker du om lagets insats mot Timrå?
– Det är förvånande. Vi gör det bra mot Björklöven och sedan svarar vi upp med årets bottenapp mot Timrå. Och det är inte okej någonstans. Vi måste kunna få ut mer av laget. Och spelare som ska vara ledande måste vi kunna förvänta oss mer av.

Och det är väl tränarnas och din uppgift att få ut det?
– Absolut. Men vi har dragit i de trådarna och kommit fram till att ett tränarbyte inte löser det här. Vi kommer ha en sittning på måndag, och då ska vi få till ett nytt avstamp. Snacka ut ordentligt och höra vilka som verkligen vill vara med på den här resan.

Roger Jönsson ser över marknaden och vill båda spetsa och bredda till truppen. Men kan i dagsläget inte ge svar på om någonting kommer att ske.
– Nej, vi ska snacka på måndag. Då ska vi få fler svar. Då vill jag veta vilka som är villiga att vara med på tåget och köra.
– Vi vill att spelarna som representerar oss är beredda att spela mer för klubbmärket på bröstet och gör man inte det, ska man inte vara här.

Det låter som du ska sparka spelare.
– Det får vi se. Vi ska snacka om det på måndag när truppen samlas och sedan får vi se vad jag kan landa utifrån. Jag vill värva och jag vill låna, för att få en bättre balans i laget, och kunna få möjligheten för tränarna att förändra under match, säger Roger Jönsson som även han varit inne i omklädningsrummet och snackat.
– Det har jag. Mot Almtuna var jag inne i pausen och sa ett par väl valda ord. Då blev det bättre inställning efteråt.

Kommer du kontakta supportrarna?
– Nej. De är däremot varmt välkomna att kontakta mig. Men det funkar inte riktigt så som de vill nu, även om jag har all förståelse för deras frustration.
– Ska man göra förändringar i en förening så får man vara medlem, och förvänta på årsmötet, men jag kan garantera att tränarna i IK Oskarshamn har mitt och styrelsens fulla förtroende.