Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Ja – premiären är för tidig

Det höjs röster från Brynäs klubbdirektör Hans-Göran Karlsson att man tycker att hockeypremiären ska börja i oktober, enligt en artikel i Aftonbladet.
Och jag håller med. Premiären ligger för tidigt.

Har själv märkt det. Folk är som mest sugna när det är kallt och jävligt. I september kan vi snacka temperaturer som är rena sommaren.
Det är knappt så att säsongskortskunderna dyker upp på arenorna då. Tänk er en solig lördagseftermiddag i mitten på september.
Tänk en familj. Barnen vill umgås med sin pappa eller mamma. Och så ska någon eller båda få för sig att gå på hockey mitt på eftermiddagen. Med vetskapen att det kan vara den sista fina eftermiddagen.

Ett förslag skulle kunna vara att slopa eftermiddagsstarten på matcherna i september. Så det i alla fall får mörkna och bli kallare. Så man inte behöver bryta upp någon annan aktivitet mitt på dagen.
Sedan tycker jag att premiären är för tidig ändå. Seriestart redan 10 september den här säsongen. Det är en väldig skillnad på att sätta igång runt 25 september. Två viktiga veckor. Och istället för tre-fyra soliga matchdagar, kanske det bara är en enda.
Tror att marginalåskådarna är väldigt spontana och väderinriktade.

Som det är nu, så slutar man spela i mitten på april om man går långt i SM-slutspelet. Kvalspelen är klara redan i början på april.
Hockeysuget är ändå så pass gigantiskt i april, att man hade kunnat köra tätt inpå VM. Och det är inte några varma kvällar eller eftermiddagar att tala om då, ändå. Åtminstone inte om man jämför med vad det är i september.