Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Mitt första tabelltips

Lördag, solen skiner, sommaren är nog redan här, även om det bara är maj i kalendern.
Det är exakt 110 dagar till det är allsvensk seriepremiär den 11 september. Eller ja, till och med 109 dagar, för det tjuvstartar med en match den 10 september.

Jag avvaktar nog med att sätta exakta placeringar.
Men någonstans så här ser jag på den allsvenska serien 2014/2015, den superviktiga säsongen för många lag.

1-2
Malmö och Västerås
Kommentar: Ser dessa två lagen inneha de klart bästa trupperna för stunden, och det finns inga tendenser till att de ska bromsa, utan mer ska fyllas på. Sedan vet ju folk också att vi snackar på det berömda pappret och att det ska spelas om det också. Malmö hade nytta av att smyga förra året. Detta året är man favoriter. Fördel eller nackdel? Ingenting kommer gratis.

3-6
Mora, Bofors, Södertälje och Rögle
Svårplacerade samtliga där. Tycker Moras lagbygge ser ruskigt intressant ut. Sedan kommer Södertälje att göra en bättre säsong och man kommer vara med och hota på riktigt. Rögle har tappat mycket och har en rätt svag backsida. Men på något sätt får man alltid ihop det. Detsamma gäller Bofors. I Karlskoga ser man gärna sig själva långt ner i förhandstipsen, men nej, de ska absolut räknas med. Har en stark trupp.

7-9
Oskarshamn, AIK, Almtuna
AIK får det nog tufft. Mycket unga spelare och det kommer ta tid. Lär inte vara ett lag för toppstriden i år. Samtidigt är AIK alltid AIK. Almtuna ser intressanta ut. Får man en riktigt stark målvakt ser det riktigt bra ut. Oskarshamn ska spetsa till rejält och känslan är en något bättre säsong än förra säsongen.

10-11
Timrå och Karlskrona
KHK ser mycket svagare ut. Fast å andra sidan, vem trodde på laget inför förra säsongen? Då ledde de länge serien och slutade till slut fyra i serien. Men nja. Tunt i år. Väldigt tunt! Många bra spelare som försvinner.
Timrå har behållt större delen av sitt lag. Räcker det? Tillåt mig tvivla.

12-14
Asplöven, Björklöven, Vita Hästen
Tycker det känns väldigt givet att det är dessa tre lagen som fightas i botten av tabellen just nu. Asplöven får stor omsättning på spelare, Björklöven har gjort två nyförvärv och Vita Hästen är nykomlingar. Det bör bli tufft. Senaste två säsongerna har det varit nykomlingar som slutat sist, och tittar man tillbaka ännu mer har det varit Mariestad (09) och Tingsryd (11) som slutat sist som nykomlingar, så det händer ändå rätt ofta.

Känner mig ganska tillfreds med den här tippningen. Något lag överraskar alltid positivt, och något negativt.
Kanske blir det en grej i lokalblaskorna för de som ligger sist i denna tabell, som förra året?