Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

SHL-intresse för Moras succé-keeper

Det var meningen att JVM-målvakten Marcus Högberg skulle vara etta i Moras mål under säsongen, men han har slagits ut av den litauiske landslagsmålvakten, Mantas Armalis.
Armalis succésäsong har givetvis inte gått någon förbi.
Och nu har det uppkommit SHL-intresse för målvakten som så sent som förra säsongen var utlånad till Tranås i division 1.

Armalis har stått i 31 matcher av Moras 42 spelade. Han ligger tvåa i räddningsprocentligan för målvakter med 93.36 %.
– Det hade varit roligt med nya utmaningar, säger Armalis.

Har du snackat om det med din agent?
– Vi snackar om någonting kommer upp, det gör vi. Och eftersom det gått rätt bra, så är det trevligt att intresse dykt upp.

Armalis utesluter inte en fortsättning i Mora IK. Allsvenskan har utvecklat honom under denna säsongen och det är inte omöjligt att han väljer att ta en säsong till.
– Det finns alltid möjlighet att ta en allsvensk säsong till, och kanske hade det varit nyttigt, men det är klart jag tänkt tanken att ta steget till SHL, säger han.

En av klubbarna som det löst snackas om är Luleå. De kan se Armalis som en lösning om både David Rautio och Mark Owuya väljer att lämna. Joel Lassinantti från Asplöven finns också att tillgå i organisationen.
Det lär dock inte finnas något mer än just ett intresse som Armalis uttrycker det.