Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Frölunda tittar på bröderna Abbott

Bröderna Chris och Cam Abbott gör sin femte raka säsong i Luleå Hockey.
Till våren löper kontrakten ut.
Nu kan bloggen avslöja att Luleå riskerar att tappa tvillingduon, som uppvaktas flitigt av Frölunda.
– Risken finns alltid att man tappar spelare, men vi hoppas de ska känna trivsel hos oss, säger Luleås sportchef Lars ”Osten” Bergström.

Frölunda är en av klubbarna som uppvaktar bröderna.
Enligt säkra källor som bloggen tidigare fått korrekta uppgifter från, inte minst de senaste två värvningarna till Frölunda, Max Görtz och Mikael Wikstrand, så har man under en längre tid varit på bröderna.
Man har ställt frågan och det är inte minst tränaren Roger Rönnberg som tidigare varit verksam i Luleå, och som var tränaren som tog bröderna till Luleå från Rögle våren 2009.
– Frölunda vill bygga ungt, men behöver också ledare, pådrivare, bröderna Abbott utstrålar karaktär som Frölunda behöver till sitt lag, säger en initierad källa.

Frölundas sportchef Christian Lechtaler har inte varit anträffbar, men brukar inte vilja kommentera spelare som officiellt inte är klara för spel i klubben.

Nu är det inte säkert att bröderna Abbott hamnar i Frölunda.
Det enda som med säkerhet kan sägas är att Frölunda visat ett tydligt intresse. Sedan om det är ömsesidigt från bröderna är i dagsläget omöjligt att svara på.
Det har i andra medier även talats om Schweiz, men Chris och Cam trivs ypperligt i Sverige. En fortsättning i Luleå är inte utesluten.
– Vi vill jobba med kontinuitet, och ha kvar våra spelare, och är du lagkapten, så har du en nyckelroll, de spelarna är naturligtvis lite extra viktiga, säger ”Osten”.

Hur ligger ni till i dialogen?
– Det håller vi internt.

Tidigare säsonger har Luleå skrivit förlängningar av kontrakten relativt tidigt.
Och trots att vi snart går in i 2014, så har inte lagkaptenen och hans tvillingbror skrivit på några nya kontrakt. Det brukar vara en tydlig signal om att spelarna vill gå en annan väg.
Rykten i Luleå säger att spelarna dessutom tröttnat på Jonas Rönnqvist som tränare, efter fyra säsonger. Något som dock även kan visa sig vara rena rykten.
”Osten” är tydlig med att Rönnqvist är en tränare man vill ha kvar.
– Vi vill ha kvar samtliga våra ledare till nästa säsong, säger han.