MrMadhawk.se

Klasen är gjuten i LHC nästa säsong

Linus Klasen gör succé i Luleå.

Han har blivit en bättre ishockeyspelare i Luleå. Den saken är säker.
Nästa säsong är han kontraktslös.
Och givetvis är han väldigt attraktiv på marknaden. Tror faktiskt inte han, av sociala skäl väljer att sticka till Ryssland. Han behöver inte heller tjäna de pengarna.
Vi i Malmö vet inte minst att han tjänat en och annan slant i karriären.

Främsta målet lär vara NHL. Men om vi leker med tanken att han inte får ett NHL-kontrakt.
Visst är han gjuten i Linköpings HC då?

Argumenten:

– VÄRVNINGSHISTORIKEN.
Kolla LHC:s värvningshistoria. De har ofta spetsvärvat från Luleå och Skellefteå. Och från Luleå har det varit spelare som inte kommer från Luleå, men som blivit bättre och utvecklats enormt i Luleå.
Slovaken Tomas Surovy – Drog till Linköping från Luleå efter en monstersäsong.
Smålänningen Pär Arlbrandt – Drog till Linköping från Luleå efter sina två bästa elitseriesäsonger i Luleå.
Smålänningen Simon Hjalmarsson – Drog till Linköping från Luleå, där han blev en stabil landslagsman och en grym eltiseriespelare.

– NÄRHETEN TILL STOCKHOLM.
Nog för att det inte är något fel på Luleå, men Linköping är ändå betydligt närmre till Stockholm än vad Luleå är. Eftersom Djurgården spelar i allsvenskan, Södertälje spelar i allsvenskan och AIK är ett bottengäng i SHL, så är Linköping det mest attraktiva för Klasen, om man tar hänsyn till Stockholmsnärheten.

– LHC:S TIDIGARE INTRESSE.
När Linus skrev på för Luleå så stod det mellan två svenska klubbar. Det var Luleå och det var Linköping. Media skrev klart mest om Linköping. Men det blev Luleå. Hur intresserad var Hemlin egentligen? Antagligen väldigt intresserad.

– OM LHC SÄLJER ARLBRANDT.
Vi leker med tanken att Linköping gör som man gjorde med Mårtensson och Weinhandl, och säljer iväg Pär Arlbrandt, som inte varit och tjänat stora pengar i exempelvis KHL tidigare under karriären. Han har vräkt in poäng är är tokhet på marknaden, men har kontrakt nästa säsong också. Om KHL-lagen viftar med stålarna, då kan nog LHC tänka sig att sälja. Då behöver man en ny superstjärna i LHC.

Nu kan det ju givetvis bli en förlängning i Luleå också. Men jag tror LHC är ett tokhett alternativ för Linus Klasen. Argument saknas inte.