Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MFF-BLOGGEN

Nalic – ännu ett tecken på ett nytt MFF

Malmö FF lånar ut Adi Nalic, 21, till AFC.
Ett paradigmskifte i det lilla i MFF.


Jag kan inte minnas att man värvat in en yngre spelare som man tror man kan utveckla till högklassig allsvensk spelare och sedan lånar ut vederbörande innan första säsongen börjar.
Jag kritiserar det inte på något sätt.
Det är helt rätt.
Det enda märkliga i så fall är att man inte varit öppen med den strategin från början.
Däremot tror jag vi kommer att få se fler MFF-värvningar som den här.
Att värva talang över 18-19 år till MFF och tro att de kommer att få tävlingsspeltid nog för att utvecklas är naivt. Det kräver sådan talang att spelaren har kapacitet att, liksom Mattias Svanberg, säljas för 40-50 millar.
Det ska sannerligen bli intressant att se hur det går för Nalic i AFC.

Med Nalic ut är MFF:truppens yngsta A-spelare i dag mittbacken Anel Ahmedhodzic, 19, som i sanningens namn också behövt bli utlånad till en annan allsvensk klubb, i alla fall fram till sommaruppehållet. Men Franz Brorssons frånvaro har komplicerat det. (Lärlingarna Laorent Shabani och Tim Prica tränar ännu med truppen men Prica är 16 och Shabani borde också lånas ut).
Näst yngst efter Ahmedhodzic är 21-årige Samuel Adrian och som rimligtvis borde ha ännu längre till speltid än Bonke Innocent.
Jag tror inte MFF har lånat ut klart innan det här fönstret stänger, om man säger så.
Carlos Strandberg, Franz Brorsson, Erdal Rakip, Andreas Vindheim och Egzon Binaku kommer därefter med sina 23 år.
Det är inget litet gap mellan Adrian/Ahmedhodzic och kvintetten ovan som består av landslagsmän och före detta Champions League-spelare.

Att värva och låna ut direkt lär det därför bli rejält mycket mer av i MFF framöver.