Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MFF-BLOGGEN

Vad är det för jävla fråga?

Erdal Rakip? Kevin Alvarez? Jo Inge Berget?
Och inte en enda jäkel ut?
Bra där Malmö FF.
Det verkar som ni har förstått vad som krävs för att ni ska nå era egna mål.

När Malmö FF:s ordförande Håkan Jeppsson i december plötsligt och sorgligt gick bort summerades en osedvanligt framgångsrik era.
Under Jeppssons ledning från 2010 och framåt vann Malmö FF fem SM-guld och spelade fyra gruppspel i Europa – två i Europa League och två i Champions League.
MFF tog steget från ekonomisk limbo till finansiell särställning.
Ändå var det en sak som överglänste allt när de i föreningen som stod Jeppsson nära skulle sätta ord på hans MFF-gärning.
Han var inte klar.
Nästa mål var att göra Malmö FF till ett europeiskt gruppspelslag. Varje år.

Det har inte ens gått två månader sedan Jeppsson gick bort.
Ändå ser vi redan tecknen på att hans efterföljare delar och är fullt fokuserade på att uppfylla den förra ordförandens mål.
Erdal Rakip kommer att återvända hem till MFF.
Den honduranska högerbacken Kevin Alvarez (vad jag hört hittills är det chefsscouten Vito Stavljanins som en gång fått upp ögongen för Alvarez, men trots att jag lusläser Malmö FF:s hemsida kan jag inte ens se att Stavljanin fått förlängt kontrakt och på träningslägret i Marbella har han ännu inte synts till) sägs från Honduras vara mer eller mindre klar, även om Daniel Andersson bestämt hävdar den definitiva motsatsen.
Och Jo Inge Berget är vad jag förstått inte på något sätt avskriven – snarare tvärtom, tiden tickar för MFF.

Så låt oss se vad vi snackar om.
En tvåvägsmittfältare (Rakip) där MFF redan har seriens bäste i Anders Christiansen och utöver honom ytterligare fyra innermittar.
En högerback (Alvarez) där MFF redan har två (Andreas Vindheim och Eric Larsson samt en norrman (Berget) som inte vill något hellre än att spela anfallare (MFF har fem) men som förlorade sin landslagsplats när han lämnade sin roll som vänstervinge i Malmö.
Det har frågats om MFF har plats för Erdal Rakip, Jo Inge Berget och Kevin Alvarez.
Ursäkta språket, men vad är det för jävla fråga?
Frågan är istället hur Malmö FF ska nå sina egna mål om man inte (i stort sett) behåller den trupp man nu har och breddar den med spets som Rakip, Berget och yngre utländska stjärnor med landslagserfarenhet.

Malmö FF vill bli bäst i Norden.
Malmö FF vill spela gruppspel i Europa varje år.
Då räcket det inte med elva startelvespelare, och med det menar jag spelare som kan hålla högsta allsvenska klass.
Inte heller med 15 som man har nu.
Man måste ha mellan 18 och 20.
Och fylla ut truppen med talang med synnerligen goda möjligheter att bli sådana.
Det är inte billigt.
För att tala klarspråk så är det, med allsvenskan mått, svinigt dyrt.
Men att vara bäst i Norden och spela gruppspel i Europa varje år gör inte lag som slänger in fyra enkelrader på lotto varje vecka.
Du måste lasta in och täcka upp.
Klass bakom klass.
Uwe Rösler var inne på det direkt efter hemmakrysset mot FC Midtjylland i somras och har inte ändrat inställning i frågan.

Därför ska det bli väldigt spännande att se var resten av det här transferfönstret tar vägen för Malmö FF.
För de flesta stora fönstren har stängt. Några stora hot håller ännu öppet, men ju längre tid det finns klasspelare kvar på marknaden desto mer talar den tiden för att Malmö FF vid den allsvenska premiären kommer att stå ännu starkare än man gör i dag.
Om klubben har modet.
Och viljan att förverkliga sina mål.