Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MFF-BLOGGEN

Kommer MFF jetlaggade till Chelsea-mötet?

Det finns ett tajt band mellan Malmö FF och USA sedan några år tillbaka.
Det började med att MFF 2012 åkte till Bradenton i Florida på träningsläger – ett ställe man nu varit på fyra gånger och ska till ett femte – och har på senare år förstärkts med att en handfull spelare gått från MFF till den nordamerikanska proffsligan MLS.

Jag skrev i går om att det finns nordamerikanskt intresse för MFF-spelare även nu. Bland flera intressenter är Minnesota United mest hugade spekulanter på Fouad Bachirous namnteckning och det faktum att en klubb som står existerat i blott två säsonger och aldrig ens nåt slutspel i MLS kan erbjuda 10 miljoner kronor i årslön visar på vilken ekonomisk slagkraft det finns inom ”soccer” i USA.

Även om Bachirou själv inte vill till MLS (hur det är med den saken vet jag inte) så kommer MFF att återvända till Bradenton och IMG Academy i januari/februari 2019 vilket jag skrivit om tidigare.
MFF har vägrat säga någonting om den resan fast att datum och motstånd osv som jag förstått det har varit klart länge. Men ännu inget har ännu offentliggjorts.
Jag har trott att det berott på en eventuell 16-del i EL och att hemresedatumet var tvunget att ske tidigare om MFF gick vidare.
Grundplanen var träningsmatch 7:e februari i USA, hemresa fredag 8:e vilket innebär att man landar i Sverige lördag 9:e februari runt lunchtid. Vilket är fem dagar innan hemmamötet med Chelsea.
Det sägs att det tar ett dygn per tidszon att återställa klockan och det är sex timmar mellan Malmö och Florida vilket skulle innebära att det är tajt att komma hem 9:e och möta Chelsea 14:e.
Därför har jag väntat att MFF ska offentliggöra träningslägret med tidigare hemresedatum.
Men så nu i juldagarna dök detta upp.

Det är FC Cincinatti som gått ut med att man möter MFF 7 februari i Bradenton 19.00 (8 feb 01.00 svensk tid).
MFF åker söndagen 27:e januari och vad jag hört är planen att de övriga två matcherna på lägret spelas torsdagen 31/1 och måndagen 4/2.
Tidigare år har MFF ”bara” spelat två matcher, men Uwe Rösler har legat på hårt för att få in ytterligare en match och därför är årets läger aningen längre.
För övrigt hyllas träningsmatchmotståndet i USA av MFF. MLS-lagen har trials (spelare som slåss om en plats i trupperna) och tävlingsnerven och intensiteten är på hög nivå.

Nu återstår att se om MFF ligger kvar med den sista matchen mot Cincinatti.
Att tillbringa två veckor sex tidszoner bort och komma hem fem dagar innan ett möte med Chelsea…
Kanske är det inga problem.
Men frågan är om det är optimalt?