Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lista: MFF:s alla skyttekungar på 2000-talet

Från Zlatan Ibrahimovic till Afonso Alves, Markus Rosenberg och Vidar Örn Kjartansson.
Här är alla Malmö FF:s bästa målskyttar under 2000-talet.

Zlatan Ibrahimovic
Då: Gjorde tolv mål i superettan 2000 som 18-åring när MFF tog sig tillbaka till allsvenskan.
Nu: Är 17 år senare storstjärna i Manchester United. Har vunnit ligan i Holland, Spanien, Italien och Frankrike elva gånger, skytteligan i Italien (2 gånger) och Frankrike (3) och är svenska landslagets mesta målskytt med 62 mål.

Zlatan Ibrahimovic i Manchester United. Foto: Bildbyrån
Zlatan Ibrahimovic i Manchester United. Foto: Bildbyrån

Jörgen Ohlsson
Då: 2001 var året då defensivspecialisten gjorde sju mål och räddade kvar MFF i allsvenskan.
Nu: Totalt blev det 34 mål på 266 matcher i MFF-tröjan under tolv säsonger. Har fortsatt som tränare/instruktör och jobbar i dag med MFF:s ungdomar.

Peter Ijeh
Då: Smällde in 24 mål i allsvenskan 2002 och visade upp bibelcitat varje gång han firade. Vann skytteligan i allsvenskan och hade ett starkt målfacit i MFF (38 mål på 60 matcher) innan han lämnade för IFK Göteborg 2004.
Nu: Satsade på att bli tränare, men berättade i mars att han var arbetslös, led av astma och kände sig som ”ett dött spöke”.

Niklas Skoog
Då: Värvades som Zlatan Ibrahimovics ersättare från Örebro 2001 och var en pålitlig målskytt under sina dryga sju säsonger i MFF. 2003 vann Skoog den allsvenska skytteligan med 22 mål och fick även göra sina totalt nio landskamper under tiden i MFF.
Nu: Var efter karriären bland annat tränare i Staffanstorp.

Afonso Alves
Då: En av de största guldhjältarna 2004. Gjorde tolv mål och slutade tvåa i skytteligan bakom utlånade Markus Rosenberg. 2005 blev det en ny andraplats i skytteligan med 14 mål.
Nu: Värvades av Heerenveen och vann sånär guldskon som Europas bästa målskytt 2007. La skorna på hyllan 2015.

Jonatan Johansson
Då: Var en uppskattad anfallare i engelska Charlton innan han värvades av MFF under sommaren 2006. Han gjorde två mål i debuten mot AIK och gjorde elva mål i allsvenskan trots att han bara spelade under andra halvan av säsongen.
Nu: Är numera assisterande tränare i skotska Rangers.

Jonatan Johansson är assisterande tränare i Rangers.
Jonatan Johansson är assisterande tränare i Rangers.

Junior
Då: Brassen bildade ett vasst anfallspar med Jonatan Johansson under sina två säsonger i MFF. Gjorde nio mål 2007 och totalt 17 allsvenska mål på 38 matcher.
Nu: Flyttade hem till Brasilien 2010 och spelade så sent som 2016 i Jacuipense. Är i dag 41 år.

Ola Toivonen
Då: Värvad som ersättare till Jari Litmanen i MFF. 2008 gjorde Toivonen 14 mål, samma notering som Henrik Larsson, vilket ledde till en flytt till PSV Eindhoven inför 2009.
Nu: Toulouse-anfallaren har återetablerat sig i landslaget under VM-kvalet där han sänkte Frankrike från halva planen. Ett startnamn i VM till sommaren.

Daniel Larsson
Då: Hade ett par starka år i Malmö FF. Den snabbe anfallaren gjorde elva mål 2009, tio mål och tio assist när MFF vann SM-guld 2010 och sex mål 2011.
Nu: Bröt i slutet av 2016 med turkiska Gaziantepspor och flyttade till rivalen Akhisarspor.

Agon Mehmeti
Då: ”Tunn som en rågad ål, ändå så gör han mål”. Supporterfavoriten Agon Mehmeti gjorde elva mål i allsvenskan 2010.
Nu: Har haft svårare att lyckas i sin utlandskarriär. Skrev i somras på för engelska tredjeligalaget Oxford där han återförenades med Ivo Pekalski, Ricardinho och tränaren Pep Clotet Ruiz.

Agon Mehmeti i Oxford.
Agon Mehmeti i Oxford.

Mathias Ranégie
Då: Det blev två halva säsonger i MFF-tröjan för Mathias Ranégie. Efter tio mål 2012 köptes skyttekungen loss av Udinese precis innan sommarfönstret stängde.
Nu: Har spelat i Italien, England och Kina och återvände till Häcken under 2017, men fick inte förlängt efter säsongen. Just nu utan ny klubbadress.

Magnus Eriksson
Då: Hämtades till MFF 2013 efter en misslyckad sejour i belgiska Gent och gjorde succé. Eriksson vann den allsvenska poängligan 2013 med 11 mål och 14 assist och gjorde inte minst det spektakulära 2–0-målet mot Salzburg i CL-kvalet 2014.
Nu: Nyss värvad av San José i MLS som designated player.

Markus Rosenberg
Då: En av de stora i MFF efter att ha lett klubben till två Champions League-gruppspel 2014 och 2015. Rosenberg vann skytteligan (på lån i Halmstad) redan 2004, blev delad etta i allsvenska poängligan 2014 med 29 poäng, och var bäste MFF-målskytt med elva mål 2015.
Nu: Lagkaptenen har förlängt med MFF ytterligare ett år.

Markus Rosenberg. Foto: Bildbyrån
Markus Rosenberg. Foto: Bildbyrån

Vidar Örn Kjartansson
Då: Islänningen, som värvades från Kina, var en utpräglad målskytt som säkert hade vunnit den allsvenska skytteligan 2016 om det inte vore för att han köptes loss av Maccabi Tel Aviv efter målsuccén med 14 mål på 20 matcher.
Nu: Kvar i Maccabi och med i den isländska landslagsdiskussionen inför VM.

Jo Inge Berget
Då: Ville helst vara anfallare och klagade en del på att han tvingades agera ”wingback” under sitt tredje år i MFF, men slitvargen från Norge levererade ändå tio mål när MFF säkrade sitt 20:e SM-guld.
Nu: MFF-kontraktet gick ut nu i vinter och frågan är var Berget hamnar.