Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fredrik Andersons första tävlingsmatch 2017 en succé

Malmö FF:s reservmålvakt Fredrik Andersson fick reda på att han skulle spela toppmatchen mot AIK klockan 11 samma dag.
Sedan gick telefonen varm.
– Nära och kära blev nog mer nervösa än jag, säger målvakten som efter 0-0 och flera fina räddningar utsågs till matchens lirare.

Matchen var Fredrik Anderssons första tävlingsmatch från start i år. Men det gick galant. Målvakten stod för flera fina räddningar, bland annat tog han ett friläge från AIK:s anfallsstjärna Chinedu Obasi.
– Det var roligt. Jätteroligt att få spela och hålla nollan. Men vi vinner inte och det är lite synd.
Just räddningen på Obasis skott var kanske höjdpunkten. I fritt läge sköt anfallaren ett skott som såg ut att gå över målvaktens vänstra axel.
– Den var bra. Jag fick upp handen. Någon gång träffar den och någon gång går den över armen. Det kändes som att jag kom ut ganska nära och att det inte fanns så mycket att skjuta på om han inte hade chippat.

Beskedet att han skulle spela kom under förmiddagen. Johan Dahlins knä stoppade den ordinarie målvakten från spel.
– Jonny (Fedel) ringde vid 11-11.30 och sa att Johan inte kunde spela. Det var skönt att då det så tidigt istället för senare under dagen, under en uppvärmning eller så. Det var lugnt i början, visst när Jonny sa att jag skulle spela så blev det lite extra pirrigt, men det släppte ganska snabbt.
– Jag är inte så som person att jag går och tokgrubblar och gräver ner mig i nervositet. Jag är nöjd med att jag kunde behålla lugnet.

Fredrik Andersson hade inte spelat en tävlingsmatch med A-laget sedan i fjol.
– Det var just det där med matchovanan som kanske skulle kunna vara lite oroande.
Hur har din säsong varit?
– Men jag har fantastiskt statistik från U21 och vet att jag har konkurrerat med de bästa målvakterna i allsvenskan, så jag har lärt mig mycket hela tiden. Jag har en fantastisk målvaktstränare i Jonny och två fantastiska målvakter och människor i både Johan Wiland och Johan Dahlin.