Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tveksamt om ”AC” drar till Maccabi

Silly Season är en härlig tid på året.
In, ut, snurrande tombola.
En miljard människor med olika ekonomiska intressen som har potential att olika uppgifter kommer fram utnyttjar alla kanaler som finns med ett enda primärt syfte.
Att tjäna pengar.
Man kan tycka vad man vill om det.
Spelare vill nå så stora framgångar som möjligt, med dem växer pengarna och med pengarna växer inkomsterna från mellanleden. Allt större pengar av totalsumman för en transfer går till andra än spelare och klubbar.
I detta är fallet Anders Christiansen väldigt intressant.
Jag och kollegor till mig har bombarderats med uppgifter om den danske mittfältarens framtid.
En del från tidigare och trovärdiga uppgiftslämnare, andra från helt nya personer varav flera, efter lite enkel undersökning, kan tjäna pengar på en eventuell affär.
Sent i går kväll skrev jag att Maccabi Tel Aviv uppges vara fortsatt intresserat av ”AC”, men att priset är avsevärt lägre än de tidigare rapporterade 50 miljonerna (drygt 35 miljoner är den vanligast förekommande summan). De uppgifterna kommer från personer vars uppgifter om Vidar Örn Kjartansson i fjol visade sig stämma till 100 procent.
Jag pratade en lång stund med Anders Christiansen i går kväll och det är uppenbart att dansken gärna flyttar vidare i sommar – om rätt bud kommer och klubbarna kommer överens.
När jag frågade när han senast pratade med Vidar Örn Kjartansson skrattade ”AC” och sa: ”Jag pratade ju inte ens med honom när han var här”.
Jag tog det som ett skämt om uppgifterna om att Kjartansson varit illa omtyckt i MFF-truppen, vilket senare dementerades kraftigt.
Men ”AC” pratade om Europas större ligor för att kunna slå sig in i den danska landslagstruppen och då är den israeliska tveksam. Möjligtvis att Europa League-spel skulle kunna hjälpa.
Mest intressant var dock det samtal jag fick sent i natt från en av dem som gett mig mest pålitliga uppgifter genom åren. Hen hävdade att Maccabi har mycket pengar, men också många spelare före Christiansen på sin lista över potentiella mittfältare.
Summan av kardemumman?
Skulle jag satsa några pengar i dag skulle jag inte sätta dem på att ”AC” flyttar till Maccabi.
Speciellt inte om MFF säljer Pawel Cibicki till Leeds för runt 20 miljoner.
Därmed inte sagt att Christiansen inte säljs i sommar.
Silly season snurrar vidare.
Gillar man det är det bara att glatt hänga på karusellen.
Om man inte gillar det är det bara att stänga in sig i ett rum till mitten av september.
För först då är alla större transferfönster på allvar stängda.