Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Så är kontraktsläget i Malmö FF

I dag skriver jag om hur Malmö FF borde agera under de sista dagarna innan transferfönstret stänger.
För att sätta det i rätt sammanhang kan det vara bra att även ha koll på hur kontraktsläget ser ut i truppen.
Så jag sammanställde. Här är läget:

Målvakter
Johan Dahlin: 2020
Sixten Mohlin: 2019 (utlånad)
Fredrik Andersson: 2017
Marko Johansson: 2017 (utlånad)
Kommentar: Johan Dahlin är givna förstavalet under många år framöver. Men det behövs en reserv inför nästa säsong. MFF har, som jag ser det, tre alternativ. 1: Förläng med Fredrik Andersson. 2: Förläng med Marko Johansson och plocka hem honom från Trelleborg. 3: Hitta någon helt ny. Jag tycker att alternativ 2 vore det bästa.

Mittbackar
Franz Brorsson: 2020
Lasse Nielsen: 2020
Rasmus Bengtsson: 2019
Dennis Hadzikadunic: 2018
Felipe Carvalho: 2017
Kommentar: Ett Europaspel i höst hade inneburit att MFF kunde ha behövt värva en fjärde mittback i sommar (Carvalho är skadad och Hadzikadunic oprövad). Nu kan man ha is i magen, avvakta hösten, se hur Hadzikadunic utvecklas och vänta med att eventuellt värva till i vinter, eller till och med till nästa sommars Europakval.

Ytterbackarbackar
Andreas Vindheim: 2020
Behrang Safari: 2020
Anton Tinnerholm: 2017
Kommentar: Här behövs en rejäl inventering. Hösten borde kunna hanteras med bara tre ytterbackar men till vintern måste det värvas, och troligtvis dubbelt i och med att Tinnerholm med största sannolikhet lämnar. Eric Larsson från Sundsvall är på ingång och får konkurrera med Vindheim till höger. Någon som kan avlasta Safari till vänster behövs också.

Innermittfältare
Bonke Innocent: 2021
Anders Christiansen: 2018
Erik Andersson: 2018
Samuel Adrian: 2018
Erdal Rakip: 2017
Oscar Lewicki: 2017
Kommentar: Det missade Europaspelet och den allsvenska överlägsenheten ger MFF spelrum. Lewicki eller Rakip (dock inte både, om det inte värvas mer) kan, om de inte vill förlänga, säljas redan i sommar eftersom Innocent plockats in. Troligtvis är både Rakip och Lewicki borta efter säsongen. Då behövs två etablerade mittfältare som kan ta upp konkurrensen med Christiansen och Innocent – om inte Adrian eller Andersson tar stora kliv under det kommande halvåret.

Yttermittfältare
Kingsley Sarfo: 2021
Mattias Svanberg: 2019
Magnus Wolff Eikrem: 2017
Jo Inge Berget: 2017
Kommentar: Här kan det bli ”hela havet stormar” antingen inom de närmsta dagarna eller efter säsongen. Om Eikrem och Berget är tydliga med att de inte kommer förlänga så borde utbudet av ersättare avgöra hur MFF ska agera. Finns det någon eller några som kan värvas redan nu så är det bara att skeppa i väg norrmännen. Om inte: Behåll minst en av dem.

Anfallare
Alexander Jeremejeff: 2019
Pawel Cibicki: 2019
Pavle Vagic: 2019
Markus Rosenberg: 2017
Teddy Bergqvist: 2017 (utlånad)
Kommentar: MFF behöver värva en högklassig anfallare – även om Rosenberg omprövar sitt beslut och spelar ett år till. Pawel Cibickis form går upp och ner, Jeremejeff har inte kommit till sin rätt i klubben och Vagic är en spelare som har några år kvar innan han är etablerad. Dyker möjligheten upp i sommar så borde Daniel Andersson hugga direkt. Med tanke på att både Berget och Sarfo kan användas på topp finns dock möjligheten att avvakta till i vinter.