MFF-BLOGGEN

Hur dyrt är det att vara fotbollssupporter?

Allsvenskan närmar sig. På lördag är det äntligen premiär som får tusentals supportrar att jubla av lycka, skaka av nervositet och våndas med ångest.
Supporterskap medför känslor – men också kostnader.Så, hur mycket kostar det egentligen att vara supporter till något av de allsvenska lagen?
Svårt att säga eftersom det kan medföra många olika kostnader. Ett supporterskap innebär olika saker för olika personer.
Men, företaget CupoNation har gjort en ganska intressant sammanställning som visar på skillnader.
De har kollat kostnader för säsongskort, matchtröja och halsduk. Värt att notera:
* För att köpa säsongskort till Östersund matcher krävs även ett medlemskap.
* Priser för matchtröja och halsduk finns inte tillgängliga gällande AFC Eskilstuna så de är därför inte med i sammanställningen.
Sammanställningen ser ut så här:

priser

– Vi har undersökt dessa kostnader, eftersom många fotbollsintresserade vid sidan av säsongskortet även köper fotbollströjor och halsdukar för att visa tillhörighet till sin klubb. Eftersom fotboll är en så populär och vanlig sport att titta på var vi intresserade av att analysera fenomenet närmare, då den nya säsongen snart är igång och klubbarna är i full färd med att sälja säsongskort. Då vi är en sparportal ville vi ge en inblick i säsongskorts-, halsduks- och tröjkostnader och vilka alternativ som kan vara bäst för plånboken, säger Lukas Ohlsson på CupoNation.

Slutsats: Tycker ni att det är för dyrt att vara MFF-supporter? Byt till Kalmar FF så att plånboken blir glad. Problemet löst.