Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MFF-BLOGGEN

Fyra saknas i MFF:s cupmatch

Malmö FF inleder en ny cupresa med sikte på finalen nästa vår.
De allsvenska serieledarna saknar fyra spelare till bortamatchen mot Landskrona – som spelas under en matchtät vecka.
– Vi vet att vi har tre matcher på sex dagar. Man ska vara smart och klok, men fortfarande få ihop ett slagkraftigt lag, säger MFF:s tränare Allan Kuhn.

Malmö FF slog Jönköpings Södra med 4–1 i måndags kväll. På lördag väntar en långresa till Norrland inför söndagens bortamatch mot Gif Sundsvall.
Däremellan ska de allsvenska serieledarna ta sina första kliv mot en ny cupfinal borta mot division 1-laget Landskrona Bois på torsdagskvällen.
– Vi vet att vi har tre matcher på sex dagar. Man ska vara smart och klok, men fortfarande få ihop ett slagkraftigt lag, säger Allan Kuhn.
I truppen saknas fyra spelare. Yoshimar Yotun som är på landslagsuppdrag med Peru samt Enock Kofi Adu, Kari Arnason och Behrang Safari.
– Adu har en liten sak, men inget till på söndag. Kari har en liten, liten, liten känning, säger Kuhn lugnt.
– Safari handlar också om en försiktighetsåtgärd. Han har haft lite kramp och det gäller att vara smart.

Allan Kuhn vill inte säga hur startelvan kommer se ut, men säger att det kommer bli ändringar från elvan som mötte Jönköping senast. Spelare som Alexander Jeremejeff, Erdal Rakip och Tobias Sana kan vara spelare som får chansen i startelvan mot ett Landskrona som har lite av årets match framför sig.
– Vi har en bra chans att avancera, det är vårt mål, men vi vet också att det blir Landskronas viktigaste och roligaste match på länge och att de kommer ge allt och tycker att det är jätteroligt att spöka lite för Malmö. Därför ska vi vara fokuserade och koncentrerade. Vi har förberett oss på samma sätt som mot ett allsvenskt lag. Hur de spelar, vem de spelar med, vilka typer de har.
Allan Kuhn är medveten om hotet från en spelare som Rade Prica, men räknar med att skillnaden mellan lagen ska fälla avgörande.
– Vi spelar i högsta serien så det ska vara temposkillnad och det ska vi försöka hitta i morgon.