Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Golfbloggen

Ännu en framgångsrik blågul vecka – nu väntar uppehåll för Linn Grant

Sverige har fått en riktigt bra start på det professionella golfåret.
Helgens tävlingar har så långt inneburit fortsatt framgång både dam- och herrsidan.

Svensk framgång både i öst och väst.Foto: Bildbyrån och TT

Tangerat personbästa för Dantorp

Vi börjar i Sydafrika där 33-årige Jens Dantorp under helgen jagade sin första seger på Europatouren (DP World Tour). Fredagens fina 63-runda gav ett fint utgångsläge inför lördagen och söndagen där Dantorp fortsatte bjuda på fin golf.
Malmösonen fick dock nöja sig med en delad tredjeplats, en placering som tangerade hans bästa någonsin på touren. Åt segrande Matthew Baldwin fanns inte mycket att göra åt. Han vann med hela sju slags marginal.

Grant fortsätter klättra

På damernas Europatour var den blågula prestationen inte mycket sämre när Linn Grant fjärdeplatsen med Elin Arvidsson. Fransyskan Pauline Roussins uppvisning påminde om Baldwins. Mellan henne och de båda svenskorna hittar vi världsstjärnorna Lydia Ko och Danielle Kang. Med andra ord fanns det en hel del rankingpoäng att spela om i Singapore och sannolikt fortsätter Grant där med sin klättring när den uppdaterade världsrankingen släpps på måndagen.
Grant har tävlat sex veckor i rad och håller nu paus två veckor.

Ny klarad kvalgräns för Åberg – Lingmerth jagar toppen

I USA återstår en dags spel av PGA Tour-tävlingen på den klassiska Copperhead-banan på Innisbrook utanför Tampa. Tre svenskar har klarat kvalgränsen, bland annat amatören Ludvig Åberg som därmed spelar helggolf på PGA-touren för andra gången på sina två sista försök. Han svarade ju för samma bedrift i Arnold Palmer Invitational för ett par veckor sedan. Eslövs stolthet delar 59:e-platsen.
Än bättre går det för David Lingmerth som är totalt fyra slag under par, ligger delad tia och fyra slag bakom ledande amerikanen Adam Schenk.
Henrik Norlander delar 45:e platsen när en runda återstår.


HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger