Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Golfbloggen

Svenske amatörens dundersuccé i Dubai

Ludvig Åberg är världens bästa amatörgolfare.
I veckan spelar han med proffsen när DP World Tour gästar Dubai.
Och under den första rundan visade Eslövs stolthet vad han går för.

Efter två rundor finns Ludvig Åberg med i toppen av Dubai Desert Classic.Foto: Bildbyrån

23-åringen som till vardags spelar universitetsgolf för Texas Tech bjöd på en sällan skådad uppvisning och när han rullade i birdie efter birdie föreföll det uppenbart varför han för närvarande rankas som världens bästa amatörgolfare.

Klicka här för en längre intervju med Ludvig Åberg

Han inledde visserligen med bogey, men därefter gjorde Åberg hela åtta birdies och när rundan var färdigspelad kritade han på sitt scorekort för imponerande 65 slag.
Där och då ledde han tävlingen, och i skrivande stund är bara sydafrikanen Louis de Jager före svensken. De Jager är åtta slag under par, ett före Åberg.

Ytterligare två spelare som är med i toppen är Rory McIlroy och Patrick Reed. Båda är sex slag under par totalt. De två fixstjärnorna hade en syrlig dispyt inför tävlingen. Vi kallar den pegg-gate. Läs mer om den märkliga incidenten och bråket här.

Tävlingen Dubai Desert Classic har spelats sedan 1989 och ingår i Rolex Series. Varje tävling har nio miljoner dollar i prispotten.

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger