Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Golfbloggen

Stenson drömmer åter om Ryder Cup: ”Ironiernas ironi”

Henrik Stenson svarade för en bra insats i sin comeback på Europatouren och slutade på 20:e plats. Efteråt berättade han för Golf Digest att han beroende på den skiljedom som väntas i februari både kan se sig själv fortsätta på touren och kvala in till Ryder Cup.
– Det skulle verkligen vara ironiernas ironi, säger han.

Henrik Stenson.Foto: Bildbyrån

Henrik Stenson gjorde comeback på DP World Tour (tidigare Europatouren) och tävlade därmed på touren för första gången sedan det offentliggjordes att han skrivit på för LIV Golf och fått kicken som Ryder Cup-kapten.

Han visade upp fint spel och slutade efter att ha gått tre av de fyra rundorna under par på en delad 20:e-plats, åtta slag efter vinnaren Victor Perez.
Efteråt öppnade Stenson för mer spel på touren. Möjligheten till detta hänger dock på den skiljedom som väntas i februari då det avgörs huruvida de som valt att skriva på för LIV-touren fortsatt har rätt att också spela på DP World Tour.
– Jag kommer att följa det med stort intresse. Jag vill inte tippa något resultat, men det kommer att bli intressant att se hur det blir efteråt. Jag vill fortfarande spela på den här touren. Så som jag ser det har ingenting ändrats jämfört med när jag en gång började spela på flera tourer, säger Henrik Stenson till Golf Digest.

”Ingen som har några problem”

Stenson fortsätter:
– Det har varit kul att träffa alla igen. Jag har spelat och bott i den här delen av världen under många år och det var många jag inte träffat sedan förra sommaren. Ingen har kommit fram och sagt att de har några problem med mig. Men det var faktiskt inget jag var orolig för heller, jag har varit vän med de flesta under en väldigt lång tid.

Och vem vet. Om Stenson, som vann den första LIV-tävlingen han ställde upp i, fortsätter visa form kanske han blir aktuell för det Ryder Cup-lag han inte ansågs vara en lämplig kapten för.
– Jag har ju tittat på Ryder Cup som jag inte spelat själv tidigare. Självklart kommer det att bli extra känslomässigt för mig denna gången. Men om jag skulle gå ut och vinna The Open igen och spelar bra även i andra tävlingar, så kanske jag kvalificerar mig. Det är inte omöjligt. Det skulle verkligen vara ironiernas ironi, säger Stenson som på torsdag också finns med i startfältet i Dubai Desert Classic på Emirates i Dubai.


HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger