Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Golfbloggen

Tålamod och bra slag vid rätt tillfällen blir nyckeln i finalen

Både Linn Grant och Maja Stark hade dubbelbogeys i scorekorten den tredje speldagen. Istället är Caroline Hedwall bästa svenska inför avgörandet av Europatourfinalen i Spanien.

Nu är frågan vem som pallar för trycket.Foto: Göran Söderqvist

Varken Linn Grant eller Maja Stark fick det att lossna under lördagen. Ingen av svenskorna som finaltävlingen gör upp om totalsegern på Europatouren lyckades gå under par den tredje rundan.

Istället var det en annan svenska som stod i strålkastarljuset. Caroline Hedwall spelade glimrande golf och gick fyra under.
– Jag fick en väldigt bra start. Sedan gjorde jag ett par bogeys, men lyckades ändå hålla tålamodet och spelade fint de sista nio hålen, säger ”Carro” som svarade för dagens slag på det 16:e hålet.
På par fem-hålet var hennes andraslag bara centimetern från att gå rakt i kopp.
– Det var väldigt nära en albatross. Jag har aldrig gjort en och väntar fortfarande. Men bara att slå den typen av slag sent på en viktig golfrunda är kul och jag är väldigt stolt över mig själv.

Så kan Stark snuva Grant på titeln

Just tålamod och prestera toppslag när det gäller som mest lär vara ett måste för den som vill dra det längsta strået under söndagen – oavsett om du heter Caroline Hedwall, Linn Grant eller Maja Stark.

Leder tourfinalen gör Morgane Metraux från Schweiz. Metraux (-14) är två slag före Hedwall och fem respektive sex slag före Grant och Stark.
Mellan de två sistnämnda skiljer endast ett.

För att vinna tourens totalställning måste Stark besegra Grant. För Grant räcker det med att de slutar lika.
Ingen annan spelare kan passera svenskduon i jakten på totalsegern.

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger