Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Golfbloggen

Första segern på fem år för Sjöholm: ”Nu kan mamma sluta tjata”

2017 vann Joel Sjöholm i Italien.
När Challengetouren i dagarna besökte Provence och Frankrike var det dags igen.
– Det känns otroligt. Jag har haft en fruktansvärd säsong både på DP World Tour och Challenge Tour. Det känns fantastiskt och det är svårt att beskriva med ord, säger göteborgaren via ett pressmeddelande från Challengetouren.

Foto: Pressutskick Challengetouren/Getty

Skam den som ger sig. Så lyder ett av de mest klassiska svenska talspråk. Och det passar väl in på Joel Sjöholms karriär.
Den 37-årige göteborgaren har i år kämpat med formen. Men så äntligen fick han till en riktig fullträff. Sjöholm ledde med två slag inför finalrundan av Hopps Open de Provence.

”Nu kan mamma sluta tjata”

Söndagsrundan gick han på hela fem slag under par och segermarginalen skrevs till slut till tre före Deon Germishuys och Daniel Brown.
– När jag stod på 18:e tee och såg att jag ledde med tre slag stoppade jag ner drivern i bagen igen och tog fram en hybrid. Jag missade två korta puttar på 16 och 17 så jag försökte göra par på sista hålet och kände mig bekväm när jag gick upp längs med 18:e vilket kändes väldigt bra, förklarar han och tillägger:
– Nu kan jag ringa mamma och säga åt henne att sluta tjata om att jag ska lägga av. Nu har jag en upp på henne.

I och med segern återfinns Sjölholm på 49:e plats på Challengetourens ranking. De 20 främsta vis säsongens slut tar steget upp till Europatouren, numera DP World Tour. Endast tre tävlingar återstår på Challenge Tour-säsongen.


HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger