Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Golfbloggen

PGA-chefen avfärdar fred mellan tourerna: ”Ser det inte hända”

Kriget mellan PGA Tour och LIV Golf fortsätter splittra världsgolfen.
Under Presidents Cup talade PGA-chefen Jay Monahan med tillrest media.
– Att närma sig varandra och prata. Det är ett alternativ som inte funnits på väldigt länge, säger han.

PGA Tour-chefen Jay Monahan (till höger) ser inget slut på tourkriget med LIV Golf.Foto: TT

Presidents Cup slutade precis som vanligt. USA besegrade det internationella laget för nionde gången i följd. Det var under denna match, arrangerad av PGA-touren, som tourens chef Jay Monahan talade med journalister på plats på Quail Hollow utanför Charlotte.

Många av spelets största stjärnor saknades både från det amerikanska och internationella laget. Men Monahan var trots detta tydligt med att  vapenvila med Saudi-finansierade LIV Golf inte är att vänta.
– Jag ser det inte hända. Sett till vart vi står i dag, med vad som sagts och gjorts och att vi är mitt i en rättstvist, så är det högst osannolikt.
– Att närma sig varandra och prata. Det är ett allternativ som inte funnits på väldigt länge.

Med detta sagt så har LIV Golf haft stor påverkan på PGA-touren. Inte bara har flera av spelets största namn lämnat PGA-touren för större pengar. PGA-touren har också ändrat sitt upplägg i grunden. Ett dussintal tävlingar har fått väsentligt större prispengar. I några av dem har man också slopat kvalgräns. Konceptet förefaller för många vara en kopia på hur saker och ting genomförs på LIV-touren.
– Vi fokuserar bara på det vi själva kan kontrollera. Vi har mer resurser, starkare partners och världens bästa spelare.

LÄS MER: Svenska Golfförbundet bryter med Henrik Stenson

”Har skadat spelet väldigt mycket”

Från det amerikanska laget i Presidents Cup saknades bland andra Bryson DeChambeau, Brooks Koepka, Patrick Reed och Dustin Johnson. I andra laget bland andra British Open-vinnaren Cam Smith.

Spelarna på plats på Quail Hollow stod i mångt och mycket bakom Monahan.
– Vem vet vad ett möte skulle kunna leda till… Men jag tror aldrig att vi skulle göra affärer med dem, och låta saudierna pumpa in pengar i vår tour. De har hela tiden velat komma in och ”sportwasha” och som vi ser det är det inte hur vi vill driva PGA-touren, säger Kevin Kisner.
Fedex Cup-vinnaren Patrick Cantlay fyller i:
– Diskussionen har skadat spelet väldigt mycket, och det fortsätter att skada spelet. Jag tror och hoppas att vi förr eller senare når någon form av lösning. När du tittar på alla andra sporter så spelar de bästa spelarna i samma liga.


HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger