Golfbloggen

Anna Nordqvist utsedd till vice Solheim Cup-kapten

Anna Nordqvist har fått ett hedersuppdrag.
Norska Solheim Cup-kaptenen Suzann Pettersen har utsett svenskan till vicekapten.
– Hon kommer vara fantastisk för vårt lag, säger Pettersen om Nordqvist.

Två av det europeiska Solheim Cup-lagets största.Foto: TT

Både Ryder Cup och Solheim Cup går av stapeln hösten 2023. Henrik Stenson var utsedd till kapten för Ryder Cup-laget, men fråntogs kaptensbindeln efter det att tagit klivet över till den saudifinansierade LIV-touren.

Men nu står det klart att vi kommer ha blågula hedersuppdrag. Under tisdagen offentliggjorde nämligen Solheim Cup-kapten Suzann Pettersen sina vicekaptener inför matchen på spanska Finca Cortesin den 21-24 september nästa år.

Utöver Anna Nordqvist kommer Laura Davies och  Caroline Martens att assistera norskan.
– Det var den största äran i min karriär att bli utsedd till Solheim Cup-kapten. Det kan inte blir bättre än att ha de här tre vid min sida och jag är säker på att de kommer att vara fantastiskt bra för vårt lag, säger Susann Pettersen till Ladies European Tours hemsida.

Nordqvist en av de bästa spelarna

Nygifta Anna Nordqvist har nyligen fyllt 35 år. Hon är trefaldig majorvinnare (British Open, Evian Championship och Women’s PGA Championship). Men framförallt har hon varit med i de senaste sju Solhiem Cup-matcherna.
– Jag har haft turen att få dela många fairways och minnen med Anna Nordqvist under min karriär. Hon har spelat Solheim Cup sju gånger och vet vilket hårt jobb som krävs. Jag ser fram emot att få jobba med henne, säger Suzann Pettersen vars val av Caroline Martens överraskat många.

Pettersen: ”En livslång vän”

Få har ens hört talas om vicekaptenen.
– Några av mina bästa minnen kommer från Solheim Cup, och att få dela en sådan här sak med min livslånga vän Caroline betyder extra mycket för mig. Hon gör allt för vänner och familj, och jag kan inte bärga mig för att hon ska bli en del av det här laget.

Gällande Anna Nordqvist spekuleras det i huruvida hon kommer agera spelade vicekapten eller ej. Faktum kvarstår att bara två spelare från Europa överträffar hennes 25:e-plats på världsrankingen (Caroline Boutier och Leona Maguire). Nordqvist vann så sent som i juli på Ladies European Tour (Big Green Egg Open i Nederländerna).


HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger