Golfbloggen

Maja Stark om LPGA-platsen: ”Detta jag drömt om”

63-rundan finaldagen var nytt banrekord på Galgorm Castle och säkrade segern ISPS Handa World Invitational.
Det är en titel som kan förändra Maja Starks golfliv. Då tävlingen både ingick i Europatouren och LPGA-touren får hon spelrättigheter även på andra sidan Atlanten.
– Det betyder allt för mig. Det var därför jag ställde upp i tävlingen, berättar Stark.

Foto: Stella Pictures

22-åriga Maja Stark inledde finaldagen i Nordirland två slag bakom Amanda Doherty. Hon skulle dock snabbt ta tag i taktpinnen. Stark gick de första nio hålen sex slag under par. Hon nöjde sig inte där. Ytterligare fyra birdies de sista nio hålen innebar en segermarginal om sex slag.
– Jag var otroligt nervös hela dagen och bara påminde mig själv om att hålla lugnet och ta ett slag i taget. Men det är lättare sagt än gjort, säger hon och fortsätter:
– Det är så lätt att tänka att ”jag är si eller så många under par” och sedan bara klappa ihop av nervositet.

LÄS MER: Stark tog sjätte proffssegern på mindre än ett år

Skönt att slippa kvalspela

Men Stark lyckades hålla nerverna i styr och vinna. Eftersom tävlingen samarrangerades av både damernas och herrarnas Europatourer samt LPGA Tour så garanteras Maja Stark spel i USA under resten av 2022.
– Det betyder allt för mig. Det var därför jag kom hit. Jag ville verkligen ha en vinnarkategori, för jag avskyr verkligen att kvala och åka till kvalskolan. Så det är otroligt skönt att jag inte behöver göra det igen.
– Jag har drömt så länge om att spela på LPGA-touren. Men att kvala in är otroligt svårt, vägen är lång och bara man har en dålig vecka så är man utslagen och får vänta ett helt år på nästa chans. Det är väldigt skönt att få slippa den biten.


HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger