Golfbloggen

Storsponsorn lämnar Stenson efter steget till LIV

Henrik Stenson tappar en av sina största sponsorer efter bytet till LIV-touren.
Fram till dags datum har det stått Mutual of Omaha på Stensons keps. Men så kommer inte längre vara fallet.
En talesperson har bekräftat uppgifterna för ESPN.

Foto: Christer Höglund / TT

Under flera år har försäkringsbolaget Mutual of Omaha, klädmärket Hugo Boss och golfklubbstillverkaren Callaway varit de företag som främst synts i samband med att Henrik Stenson spelat golf. I framtiden kommer så inte vara fallet.
Mutual of Omaha, vars logga prytt Stensons panna, har agerat och sagt upp avtalet med svensken.
Till ESPN säger talespersonen att man tillsammans med Stenson gemensamt kommit fram till att avsluta samarbetet. Detta ska vara en direkt konsekvens av svenskens beslut att gå till den omstridda saudifinansierade LIV-touren.
Övriga av Stensons sponsorer har inte kommenterat övergången.

LÄS MER: Här hittar du allt om LIV-golfen

Debuterar på LIV nästa vecka

Beslutet att välja LIV-touren före sitt hedersuppdrag som Ryder Cup-kapten har rört upp starka känslor i hela golfvärlden.
Men det är inte bara kaptenskapet han ”vaskar”. I skrivande stund stängs alla spelare som väljer spel på LIV-touren av från PGA Tour. De får också dryga böter och avstängningar från Europatouren.

Ändras inget så kan det därmed dröja innan vi ser Stenson spela igen på någon av de traditionella proffstourerna. Han debuterar på LIV-touren den 31 juli då LIV besöker Donald Trumps bana i Bedminster.
– Henrik Stenson adderar ett enastående CV till LIV Golfs globala startfält, säger LIV-tourens vd Greg Norman.
– Vad han åstadkommit under sin karriär, i både majors och andra tävlingar, har cementerat hans plats som en ledare inom golfen.

Stenson vann British Open 2016 med tidernas bästa totalscore. Hans senaste seger på PGA-touren kom 2017 i Wyndham Championship. Han har deltagit i Ryder Cup fem gånger. För närvarande återfinns Stenson på 171:a plats på världsrankingen.

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger