Golfbloggen

Dubbelt svenskt i topp när Stark snuvade Karlsson på segern

Jessica Karlsson ledde i stort sett hela tävlingen.
Men när German Masters avgjordes stod till slut Maja Stark som segrare.
Titeln var hennes andra för säsongen på Ladies European Tour.

Foto: Bildbyrån

Jessica Karlsson gick med stormsteg mot sin första titel på Ladies European Tour, och när nio hål återstod hade hon en trygg ledning.
Men allt eftersom ledarbollen närmade sig sluthålen krympte ledningen och inför det näst sista var hon tre före Maja Stark.

LÄSARTÄVLING: Tippa British Open och vinn en drömresa!

Bogeys på de två sista, samtidigt som Stark gjorde birdie-birdie, innebar att Stark inte bara tog in de tre slagen utan dessutom stannade ett före.

Starks mäktiga comeback – efter pausen

Då Stark inlett rundan med en bogey samtidigt som Karlsson gjorde birdie hade Starks seger fyra timmar tidigare förefallit högst osannolik. Men tack vare den starka avslutningen stod nu 22-åringen från Abbekås återigen som segrarinna.
Titeln var hennes andra för säsongen, och för innebär att hon återtar ledningen på tourens totalranking Race to Costa del Sol. Hon är tätt före kompisen Linn Grant.
Men framförallt innebar segern också slutet på några lite jobbigare veckor för Stark, som så sent som efter Scandinavian Mixed lät meddela att hon tog en kortare paus från tävlandet.

Så här skrev Stark då på Instagram:
”De här senaste månaderna har varit väldigt hektiska och jag har nu slutligen börjat reflektera över dem ordentligt. Jag tror inte att jag var beredd på hur mycket resandet, spelandet, media och livet skulle påverka min hjärna och kropp men det har definitivt tagit ut sin rätt och jag kan inte påstå att jag känner igen mig själv när jag är där ute och spelar”.
”Missförstå mig inte, jag har haft några av mitt livs bästa stunder den här säsongen och jag skulle inte vilja ha något annat yrke men min hjärna är trött och min kropp gör ont så jag måste prioritera att få ordentlig vila (börjar med två veckors ledigt nu) för att hitta mitt rätta jag igen”.

Vilan verkar minst sagt ha gjort gott för Stark som nu alltså står som vinnare igen.

Karlsson slutade delad tvåa i German Masters. Tredje bäst var Linn Grant som slutade fyra.

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger