Golfbloggen

Dantorp tillbaka som segrare: ”En obeskrivlig känsla”

Jens Dantorp är en vinnare igen. Efter att ha gått finalrundan av Challenge de España på sex slag under par tog han sin första titel sedan i Ras Al Khaimah 2017.
– Det har varit några kämpiga år och jag är extremt nöjd över att stå här som segrare igen, säger 33-åringen.

Foto: Pressrelease Challengetour

Jens Dantorp från Malmö har under flera år kämpat för att etablerat sig i den yppersta europaeliten. Fina säsonger har blandats med sämre och ständigt har han hoppat upp och ned mellan Europa- och Challengetouren.

Men kanske kan segern i Spanien fungera som en katalysatorn för framtida framgång. Under helgens två rundor gjorde Dantorp inte en enda bogey, en starkt bidragande orsak till att han till slut fick lyfta sin första Challengetour-trofé på fem år.
– Det är en obeskrivlig känsla. Jag spelade bra på Europatouren 2018, men efter min tredjeplats i Scottish Open tappade jag spelet. Jag hade det jobbigt mentalt, men det känns mycket bättre nu.

Sänkt slag bäddade för segern

På spanska Novo Sancti Petri slutade han totalt tio slag under par och vann med tre före Victor Pastor och fem före landsmannen Mikael Lindberg.
– Jag har jobbat hårt och är väldigt tacksam för mitt team och vad de gjort för mig, med allt från min mentala tränare, till fystränare, min fru och min svingtränare. De har alla stöttat mig genom detta och jag hade aldrig kunnat göra det utan dem.
– Dessutom hade jag lite tur, det kan jag erkänna. Jag hade ett par bra studsar och sänkte några helt galna slag. Jag sänkte en bland annat en chip vilket så klart var en stor bonus, då jag stirrade dubbelbogeyn i vitögat och tog sikte på bogeyn. Jag slog ett perfekt slag och tänkte att den kunde stanna nära, men att se den gå i var så klart extra kul.

Tack vare segern klättrade Dantorp upp till sjätteplatsen i Road to Mallorca.
De 20 främsta på rankingen får en plats på nästa års Europatour.


HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger