Golfbloggen

Thomas drömstart i PGA Championship – tack vare pappa

Justin Thomas har fått en drömstart på årets PGA Championship. Efter två 67-rundor är han sex slag under par och med i toppen.
Ett betydligt bättre resultat än vad han själv räknat med – för kvällen innan tävlingens start var det nämligen annan ljud i skällan.
– Jag slog bollen horribelt, säger Thomas och berättar hur han bara timmar innan start var frustrerad både med hur han slog bollen, och sin pappa och tillika svingtränare Mike.

Justin Thomas och hans pappa Mike. Foto: TT

Bollen gick både till höger och vänster, och samtidigt hade Justin Thomas svårt att träffa sweetspot (klubbhuvudets mitt).
Så där och då kändes den finfina starten avlägsen för Justin Thomas, framförallt med tanke på att den tuffa banan där årets PGA Championship spelas, Southern Hills, premierar bra slag mellan tee och green.

Lösningen kom när pappa Mike Thomas sa till sin son att bara lägga ned ett par siktpinnar på marken och sedan slå olika typer av slag; höga, låga och skruvar åt båda håll.
– Direkt så började jag slå fina slag, säger Thomas som med pappas hjälp nu har tagit upp jakten på karriärens andra majortitel.

LÄS MER: Krönika – ”De bästa drivs inte av pengar”

”Ibland blir jag helt galen på pappa”

Men att också ha sin pappa som tränare är inte alltid det lättaste för 29-åringen, som under de första speldagarna också kämpat med allergibekymmer.
– Ibland blir jag helt galen på pappa, för jag vet att han inte kommer vara som andra tränare, som exempelvis Butch Harmon eller Pete Cowen, och säga åt mig att jag suger eller inte är bra nog. Men ibland önskar jag att han kunde säga det, för det kan vara precis vad jag behöver höra.
– Så jag måste påminna honom om att när vi tränar, då är han inte min pappa utan då är han min svingtränare, och då behöver han säga till mig vad jag gör för fel istället för att boosta mitt ego.
– Men den biten har blivit mycket bättre över de senaste åren. Vi har en arbetsrelation också, och då måste man kunna lita på att man hanterar jobbet professionellt.

Här hittar du ledartavlan i PGA Championship, årets andra major på herrsidan.

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger