Golfbloggen

Norén nobbar pengarna: ”Klart man vill köpa en Ferrari, men…”

Två tidigare världsettor säger ja till den pengastinna tävlingen i England.
Men Alex Norén säger nej och väljer Scandinavian Mixed – inför den svenska hemmapubliken.
– Jag tror jag aldrig tänkte på pengar när jag började. Det är klart att man ville köpa en Ferrari när man var barn, men det får inte bli den drivande orsaken, säger Norén, säger hemmahoppet.

Lee Westwood och Alex Norén.Foto: Stella Pictures och TT

Den 9-12 juni avgörs Europatourtävlingen Scandinavian Mixed på Halmstad GK. Samtidigt spelas den första tävlingen av penningstinna och saudifinansierade LIV Golf Invitational Series på Centurion Golf Club utanför London.
Phil Mickelson, Richard Bland och Lee Westwood har bekräftat att de ansökt om tillstånd att spela den kontroversiella tävlingen i England. Sergio Garcias utbrott under Wells Fargo tyder också på att han också ämnar spela LIV Golf Invitational Series.
Han yttrade nämligen följande ord helgen som gick.
”Det är skönt att jag bara behöver stå ut med detta ett par veckor till”

The Telegraph rapporterade häromdagen att den tidigare världsettan Martin Kaymer också kommer att sikta in sig på saudiska pengar. Han har nämligen ansökt om dispens från DP World Tour (tidigare Europatouren) för att få spela tävlingen. Eftersom Lee Westwood också är en tidigare världsetta och det är således två av detta slag som kan ”byta sida”.

Norén: ”Tiger har aldrig pratat om pengar”

Den nya touren finansieras av saudiarabiska statens investeringsfond PIF och varje tävling kommer ha 25 miljoner dollar i prispott.
Däremot säger svenske Alex Norén nej, och bekräftar i stället sin lojalitet till den svenska DP World-tävlingen.
– Nej, jag kommer inte att supporta den. Jag vill bli så bra jag kan och jag tycker att de tävlingar vi har på USA-, Europatouren och majors är det bästa sättet att bli bättre och det är det enda jag försöker bli, säger Norén innan han går in på mannen som satt standarden de senaste årtiondena.
Tiger Woods:
– Det enda han pratar om är vinster, han har aldrig nämnt pengar i hela sitt liv. Sedan har han tjänat otroligt mycket pengar som biprodukt men han har aldrig pratat om pengar. Jag tror jag aldrig tänkte på pengar när jag började, det är klart att man ville köpa en Ferrari när man var barn, men det får inte bli den drivande orsaken,.

Om inre eller yttre motivation blir avgörande när stjärnorna väljer tävling i sommar återstår att se. Men faktum kvarstår; Scandinavian Mixed och LIV Golf Invitational Series första tävling avgörs samtidigt.

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger