Golfbloggen

Tigers pakt med familjen: ”Håller benet har de gett mig okej”

Efter den otäcka olyckan i februari ser Tiger Woods slutet på karriären.
Men golfikonen har slutit en pakt med familjen som gett honom okej att tävla igen.
– Håller benet har de gett mig okej, säger Tiger.

Foto: Sipa och Shutterstock

Efter Golf Digests intervju under måndagen höll Tiger Woods under tisdagen en presskonferens inför hans välgörenhetstävling Hero World Challenge på Bahamas.
Det var första gången Woods träffade massmedia sedan han körde av vägen i februari månad.

Dagen innan hade Woods öppet berättat om hur han ställer sig tveksam till om han någonsin kommer kunna tävla igen och lät också meddela att tiden som fulltidsproffs på PGA Tour är över.
– Knäoperationerna var på en nivå, ryggoperationerna på en helt annan. Jag har svårt att förklara hur svårt det varit med benet, sa Woods vid presskonferensen och tillade:
– Jag låg i sjuksängen i tre månader, det var den tuffaste tiden. Att inte ens få komma ut utomhus. Samtidigt är jag är bara glad att jag överlevde och kunde lämna sjukhuset med två ben.

En comeback till tävlingsgolfen är inte utesluten, men lär dröja.
– Ryggen är inte vad den en gång var, och benet kommer aldrig bli vad det en gång var. Ett fullt schema på touren är uteslutet och inte vad jag vill. Men tränar jag rätt och förbereder mig fokuserat till vissa tävlingar så finns det en chans.
– Men jag vet inte om jag kommer kunna spela igen, när det i så fall blir eller på vilken nivå.

Vädjan: ”Blanda inte min familj”

Bestämmer sig Woods dock för att satsa igen, så har han familjens välsignelse.
– Vi tog ett snack allihopa och är överens att om jag känner att benet kan hålla så är det okej för mig att utsätta mig själv för påfrestningen det medför att tävla igen.
– Så jag har deras okej, men personligen så har jag ännu inte nått ett läge där jag bestämt mig för om det är vad jag vill, och ännu har benet inte ens gett mig möjligheten att fundera över något sådant.

Han vill inte gå in på exakt vad som hände den där februarikvällen när han körde av vägen. Men naturligtvis inser också Woods att många frågetecken fortfarande omgärdar olyckan.
– Det var långa perioder då jag stängde av TV:n för att undvika nyheterna och att höra om vad som skett. Jag var inte redo för det och ser det som en privat angelägenhet.
– Samtidigt förstår jag att folk nystar i det. Och ni får nysta allt ni vill, bara blanda inte in min familj i det.


HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger