Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Golfbloggen

Maja Stark avslutade med ny topp-placering

Att Maja Stark är årets nykomling inom svensk golf råder det ingen större tvekan om.
I helgen avslutade det nyblivna proffset Europatoursäsongen med att komma tvåa i tourfinalen i Spanien.

Foto: TT

Efter att ha blivit proffs i augusti månad spelade Maja Stark inte mycket mer än halva säsongen på Ladies European Tour.
Trots det vann hon två av tourens tävlingar, och i helgen kom ytterligare en framgång för Abbekås stora stjärna som efter en fin spurt slutade tvåa i Andalucia Open De Espana.
Finaldagen svarade Stark inte för en enda bogey samtidigt som det blev hela sex birdies. Hon slutade därmed fyra slag bakom segrarinnan, Solheim Cup-ikonen, Carlota Ciganda.

LÄS MER: Pris till Stark på idrottsgalan – allt annat är galenskap

Thitikul vann totalen

Man skulle kunna tro att två segrar och en andraplats på sex starter borde leda till att Stark skulle utses till Rookie of the Year på touren.

Men faktum är att vinnaren av tourens totalställning Race to Costa del Sol, som också kom trea i helgens tävling, varit ännu ett snäpp vassare. Thailands Atthaya Thitikul blev proffs inför årets säsong och har spelat hela betydligt fler tävlingar. Precis som Stark vann hon två gånger, men har dessutom hela tio placeringar bland de tio främsta.

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger