Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Golfbloggen

Thomas om Tiger: ”Han kommer försöka”

Tiger Woods kommer att försöka sig på en comeback.
I alla fall om man lyssnar till vännen Justin Thomas.
– Jag vet att han kommer försöka, säger Thomas.

Justin Thomas och Tiger Woods. Foto: Bildbyrån och TT

Det var i februari som Tiger Woods körde av vägen och skadade sig allvarligt. Efteråt tvingades han genomgå avancerade operationer på vrist och skenben.
Efter operationen har vi bara sett skymten av Tiger under ett fåtal tillfällen; bland annat på flygplatsen LAX och på golfbanan där han följde sonen Charlie under en juniortävling.

Bortsett från sporadiska filmer på sociala medier har vi inte fått särskilt mycket information om hur Woods mår.

LÄS MER: Europatouren byter namn – ”Ny era inom globala golfen”

”Viktigast att vara en bra pappa”

Men kanske vet världssexan, majorvinnaren och framförallt vännen Justin Thomas mer än vi andra. Han bor precis som Tiger i Jupiter, Florida, och hälsar regelbundet på familjen Woods.
I podcasten No Laying Up berättar Thomas om Tigers status och vad han tror om ikonens möjlighet till en comeback.
– Jag vet att han kommer att försöka. Men jag tror inte han spelar alls om han inte kan spela bra. Han känns inte som en kille som skjuter 75- och 76-ronder på hemmabanan och sedan tänker att han ska göra ett försök på Augusta. Det är helt enkelt inte Tiger, säger Thomas innan han nämner Woods hälsa och livsprioriteringar
– Varje dag är precis likadan för honom. Han har möjlighet att vara pappa igen, vilket är det viktigaste. Han är fortfarande sitt sarkastiska jag så inget har egentligen ändrats där. Så det är skönt att se att han är lika glad och sprudlande som vanligt. Att vara en bra pappa är nummer ett, resten är bonus.

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger