Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Golfbloggen

Peter Hanson lägger klubborna på hyllan: ”Vill avsluta framför hemmapubliken”

Veckans Europatourtävling blir den sista av sitt slag för Peter Hanson.
Efter Portugal Masters lägger 44-åringen klubborna på hyllan.
– Jag hoppas få avsluta framför hemmapubliken nästa sommar, säger han.

Peter Hanson i Dubai 2016 och efter Scandinavian Masters-segern på Arlandastad 2008.Foto: AP och Bildbyrån

Han är en av de mest framgångsrika golfare vi haft under de senaste årtiondena. Peter Hanson vann sex gånger på Europatouren och var med i två Ryder Cup-lag, bland annat det lag som 2012 svarade för tidernas kanske mäktigaste comeback, i vad som senare kom att bli kallat ”miraklet på Medinah”.
– Jag har inte haft så mycket tid att fundera över vad jag uppnått, men framförallt är det ju Ryder Cup-deltagandet och vinsterna där som sticker ut som en stor höjdpunkt i min karriär. Sedan har jag även spelat en hel del majors där jag varit nära, även om jag inte nått hela vägen till seger, säger han och fortsätter:
– Överlag är jag väldigt nöjd med vad jag åstadkommit.

Närmst den där majorsegern var Peter Hanson vid US Masters 2012 då han efter att ha varit i ledning slutade delad trea.

LÄS MER: Intervju med Peter Hanson – den brokiga vägen tillbaka

Formellt ”hej då” nästa sommar

Peter Hanson födde 1977 och växte upp i Svedala, en halvtimmes bilfärd från Malmö. Första Europatoursegern tog han 2005 när han vann Jazztel Open de España en Andalucía. Hans senaste kom i BMW Masters som han 2012 vann ett slag före Rory McIlroy.
– Det är alltid svårt när man tar ett beslut, Europatouren har varit en stor del av mitt liv under väldigt många år. Jag vill spela golf konkurrenskraftigt och känner att jag får kämpa mer för att klara kvalgränser än jag siktar på att vinna.

Veckans Portugal Masters blir Peter Hansons sista tävling som fullvärdig medlem på Europatouren och tanken är nu att lägga klubborna på hyllan.
Ett mer formellt avsked blir det dock på Halmstad Golfklubb nästa sommar.
– Men jag rundar gärna av karriären under Scandinavian Mixed nästa år, inför hemmapubliken, familj och vänner. Så jag ser framemot att spela den också nästa år.

Förhoppningsvis får då Peter Hanson det avsked hans fantastiska karriär förtjänar.

De senaste åren har Peter Hanson ägnat allt mer tid på Bokskogens Golfklubb, där han har ambitionen att skapa Sveriges vackraste parkbana. Han är även involverad i byggandet av Tegelbergas nya par 3-bana där han jobbar tillsammans med mentorn Peter Chamberlain.

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger