Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Golfbloggen

JSM-guld till Ringenäs: ”Känns nästan overkligt”

Ringenäs Golfklubb vann lag-SM för juniorer.
Avgörande putten sänktes av Nino Palmquist.
– Nästan lite overkligt, det såg mörkt ut ett tag, säger han efter en dramatisk finaldag.

Det segrande laget.Foto: Göran Söderqvist.

Det dröjde till sista hålet i den sista matchen innan det stod klart vem som vunnit årets junior-SM för klubblag. I finalspelet på Kristianstad GK vann Ringenäs samtliga fyra matcher. Men i den sista mot Landeryd satt segern långt inne.
– Nästan lite overkligt, det såg mörkt ut ett tag. Men vi vände på det, starkt. Jag har varit i några sådana här situationer innan så det känns gött att vinna en. Förra året avslutade jag ganska tråkigt, men sedan dess har jag stängt dem, säger Nino Palmquist.

Magiska dagar för tränare Lindström

Ringenäs tränare Thomas Lindström har haft några bra dagar. Förra veckan prisades han som Future Fund PGA Club Pro of The Year 2020.
Nu ledde han sitt lag till SM-guld.
– Det här är livet. Det är känslor, jag är så stolt över laget idag. Det är en så genomstark laginsats, det är så kul att se. Jag blir gråtfärdig och kommer att vara så stolt över den där inteckningen på bucklan, säger han.

LÄS MER: Lindström prisades på PGA Networking Summit: ”Tillsammans blir vi starkare”

Segersiffrorna mot titelförsvarande Landeryd skrevs till 3-2. Utöver Palmqvists singelseger vann Ringenäs två poäng i foursome. Båda dessa matcher avgjordes på 19:e hålet.
Var silver och brons skulle hamna avgjordes i ett särspel mellan Landeryd, Gävle och Delsjö. Här visade sig Gävle strakast och knep silvermedaljerna redan på det första särspelshålet. Landeryd spelade därefter hem bronset på nästa hål.

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger